Stephen Hawking dünyanın sonunu açıkladı

Stephen Hawking’in 70. yaşına basması onuruna Cambridge Üniversitesi’nde verdiği konferanstaki sözleri büyük tartışma yarattı.

Stephen Hawking dünyanın sonunu açıkladı
09 Ocak 2012 Pazartesi 12:32 tarihinde eklendi, 1.813 kez okundu.

 

‘Evrenin Durumu’ adlı konferansa sağlık durumunun el vermemesi nedeniyle katılamayanStephen Hawking, internet üzerinden canlı olarak toplantıyı izledi. Konferansa bir de konuşma kaydı gönderen Stephen Hawking, “İnsanlığın geleceği gezegenler arası seyahatin mümkün hale gelmesine bağlı’’ dedi.
 
"1000 yıl bile kalmadı"
 
Stephen Hawking, sözlerini şöyle sürdürdü: “Aşağıya ayaklarınıza değil, gökyüzüne bakmayı aklınızda bulundurun. Yaşadığımız bu narin gezegenin ötesine gitmeyi başaramamamız durumunda bir 1000 yıl daha hayatta kalacağımızı sanmıyorum.’’
 
BEYİN DİLİ KULLANACAK
 
Ünlü bilim adamı Stephen Hawking, önceki gün 70 yaşına girdi. Özel teknolojiyle donatılmış cihaz yardımıyla boyun kasları ile düşüncelerini bilgisayara aktarabilen Hawking’in, boyun kaslarının iyice zayıfladığı ve bu nedenle artık söylemek istediklerini aktaramadığı belirtildi. Hawking’in şimdi son teknolojik cihazlarla, beyin dalgaları ya da gözbebeklerinin hareketleri ile konuşması için çalışılıyor.