Steve Jobs Vatikan'ı işletmiş

Apple'ın kurucuları Steve Jobs ve Steve Wozniak yıllar önce geliştirdikleri, telefonda ses değiştiren cihazı Vatikan'da test etti. İkili gülünce Papa şakası yarıda kaldı.

Steve Jobs Vatikanı işletmiş
29 Nisan 2012 Pazar 12:48 tarihinde eklendi, 1.129 kez okundu.

 

Geçen yıl ekim ayında hayata veda eden Apple'ın efsanevi kurucusu Steve Jobs'un Cannes Film Festivali'nde gelecek ay yayınlanacak kayıp röportajında Jobs ve Steve Wozniak ikilisinin gençliklerinde Vatikan'ı arayarak Papa'yı işletmeye teşebbüs ettikleri ortaya çıktı.
 
Jobs teknoloji yazarı Bob Cringerly'ye 1995'te verdiği röportajda o günü şöyle anlattı: "Woz ile elektronik eşek şakalarımızda ünlüydük. Apple'ın yaratılmasına neden olan Mavi Kutu'yu da bu amaçla tasarladık. Sesleri bir kadranla kopyalayıp kaydettiğimiz bu cihazla telefonda istediğimiz kişinin sesiyle görüşme yapabilecektik. Bir pazar günü sabaha karşı telefon kulübesinden Vatikan'ı aradık. Woz, telefona çıkan kişiye kendini Henry Kissinger olarak tanıttı ve 'Moskova'daki zirve toplantısındayız, Papa'yla konuşmamız gerek' dedi. Saatin sabahın beş buçuğu olduğu ve Papa'nın uyuduğu söylendi. Woz tekrar arayınca çevirmenlik yapacak bir piskopos çıktı. 'Papa'yı hatta getirmeyi başaramıyoruz' gibi bir şeyler söyleyince gülmeye başladık. Şakamız anlaşıldı." Dijital Mavi Kutu'yu 1970'lerde tasarlayan Jobs, "O zamana kadar hiçkimse dijital bir kutu yapmamıştı. Cihazı Şükran Günü'nden önce tamamladık. Devreler arasında en çok gurur duyduğum odur. Hâlâ inanılmaz olduğunu düşünüyorum" demişti. (trthaber)