Strese hayvan destekli terapi

Bursa Büyükşehir Belediyesi Huzurevinde gerçekleştirilen ''Yaşlı Bireylerde Hayvan Destekli Terapilerin Uygulanması'' konulu araştırma sonucunda, hayvanlarla ilgilenen yaşlıların stresinin azaldığının tespit edildiği belirtildi.

Strese hayvan destekli terapi
07 Ekim 2011 Cuma 21:37 tarihinde eklendi, 2.190 kez okundu.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ve Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi tarafından yürütülen projenin, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Huzurevindeki araştırmasının ilk bölümü sona erdi. 
    
Huzur evinde yaşayan ve araştırmaya gönüllü olarak katılan yaşlılar, 1 ay boyunca, her hafta salı günü proje yürütücüsü Huzurevi Şube Müdürü Özcan Arslan ve Doç. Dr. Türel Özkul'un gözetiminde uygulamaya katıldı. Golden Retriever ırkı bir köpeğin sahibi ve eğitmeni Murat Demir'in de hazır bulunduğu çalışmada, yaşlılar Coffee isimli köpekle çeşitli oyunlar oynayarak, egzersiz yapma imkanı buldu. 
    
Eğlenceli anların yaşandığı uygulamada, terapi öncesi ve sonrası uygulamaya katılan yaşlılardan alınan tükürük örneklerinin analizine göre, yaşlıların stresinde azalma tespit edildiği belirtildi.