Strese karşı sonbahar yürüyüşü

Batı Karadeniz’de yaşayan vatandaşlar, sonbaharın keyfini çıkarıyor. Zonguldak ve Bartın yöresi, sonbaharın gelişiyle renk cümbüşüne sahne oluyor.

Strese karşı sonbahar yürüyüşü
19 Kasım 2011 Cumartesi 14:54 tarihinde eklendi, 3.507 kez okundu.

 

Batı Karadeniz’de yaşayan vatandaşlar, sonbaharın keyfini çıkarıyor. Yeşil doğası ve mavi deniziyle doğal güzelliklere sahip olan Zonguldak ve Bartın yöresi, sonbaharın gelişiyle sarı, kırmızı, turuncu ve yeşil renkli yaprakların renk cümbüşüne sahne oluyor. Sonbaharda kır gezintisine çıkan vatandaşlar, şehirde yaşayanları doğa yürüyüşüne davet ediyor.
 
Sararmış yaprakların altında doğanın tadını çıkaran vatandaşlardan Zehra Kara, “Sonbaharın güzelliği Batı Karadeniz’de bir başkadır. İnsanda hüzün bırakırken, aynı zamanda nostaljik bir tadı vardır. Çocuklarımızla sararmış yaprakların arasında toprak yolda yürümek bütün stresimizi alıyor. Şehrin boğuculuğundan bıkanlar için doğa yürüyüşü yapmalarını tavsiye ediyorum.” dedi.
 
Sonbaharın keyfini çıkaranlardan Ömer Taşlı ise sararmış yaprakların altından yürümenin, yaşadığı sıkıntıları unutturduğunu belirtiyor.
 
Özellikle büyük şehirlerden kalkıp doğa yürüyüşleri yapmanın insan psikolojisine iyi geldiğini belirten Uzmanlar da şu görüşleri dile getirdi: 
 
“Küçük büyük herkesin bilgisayar başından kalkmadığı, ev-iş-okul üçgeninde betonarme yapılardan başka bir şey görmeyen nesillerin yetiştiği günümüzde, ailece veya gruplar halinde doğa gezileri yapmak çok büyük önem arz ediyor. Özellikle büyükşehirlerde yaşayan insanlar aile olarak veya yakın arkadaş grubuyla bir gezi düzenleyip çevrelerindeki doğal alanlara gidebilirler. Yaprakların arasından gezmek çocuklar kadar yetişkinlerin de psikolojisine iyi gelecektir.”