Su Düşen Şelalesi turizme kazandırılacak

Bursa’nın Gemlik ilçesi Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, Haydariye köyü sınırları içinde yer alan ve ‘Saklı Cennet’ diye bilinen Su Düşen Şelalesi’nin hak ettiği hizmetleri alarak, bölge turizmine kazandırılacağını söyledi.

Su Düşen Şelalesi turizme kazandırılacak
11 Temmuz 2013 Perşembe 11:46 tarihinde eklendi.

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı'na (BEBKA) hazırlanan projenin geri döndüğünü ifade eden Refik Yılmaz, buna rağmen pes etmediklerini dile getirdi. Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çelik ve Belediye Proje ekibiyle birlikte Su Düşen Şelalesi'nde bir kez daha incelemelerde bulunan Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, Bursa Valiliği ile ortak proje yürüterek, turizme yönelik büyük bir atağı başlatacaklarını müjdeledi.

Bursa Valisi Şahabettin Harput’un Saklı Cennet Su Düşen Şelalesi ile ilgili projelerini desteklediğini vurgulayan Belediye Başkanvekili Yılmaz, Turizm Tanıtma Fonu'ndan destek sözü aldıklarını kaydetti. Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, “Amacımız Su Düşen Şelalesi’nin Gemlik ve Bursa turizmine kazandırılmasıdır. Bursalıların, Gemliklilerin bilmediği, tanımadığı, görmediği bu özel ve doğa harikası şelaleyi Arap turistler yıllar önce keşfetmişler. Biz şimdi bunun çok daha kurumsal bir yapıya kavuşturulmasını çok daha verimli biçimde kullanılmasını hedefliyoruz. Saklı Cennet Su Düşen Şelalesi projemizle birlikte hak ettiği hizmetlere kavuşacaktır.” dedi.

Su Düşen Şelalesi bölgesinde otopark çalışması, kamelyalar, şelale güzergâhına 2 adet ahşap köprü, yürüyüş yolu ve oturma birimleri yapmayı planladıklarını belirten Yılmaz, Haydariye köyü yolu ile Su Düşen Şelalesi yolundaki asfalt yıpranmalarının da belediye tamir ekiplerince kısa sürede onarılacağını bildirdi.

Su Düşen Şelalesi’nin Bursa’nın 4 şelalesinden biri olduğunu hatırlatan Refik Yılmaz, “Bu çok önemli bir değerdir. Biz belediye olarak elimizi taşın altına koyduk. Burasını hak ettiği ölçüde Bursa ve Gemlik turizmine kazandırmayı hedefliyoruz. Konuyu Belediye Meclisimizde ele aldık. Bursa Valimiz Sayın Şahabettin Harput ile de görüştük. Valimiz projemizi destekliyor. Bu doğa harikası bölge, lakabı gibi saklı cennet unvanını hak edecek.” diye konuştu.


CİHAN