Su kesintisine ‘bornozlu’ tepki

Ankara Çankaya’da ODTÜ Ormanı'ndan da geçen yol çalışması sırasında yapılan su borusu bağlantıları nedeniyle uzun süre su kesintisi yaşayan mahalleli, tepkisini bornozlarla sokağa çıkarak gösterdi.

Su kesintisine bornozlu tepki
31 Ekim 2013 Perşembe 23:36 tarihinde eklendi.
Eskişehir Yolu’nu Konya yoluna bağlayacak olan ve bir kısmı ODTÜ arazisinden geçen yol çalışmaları sırasında ASKİ tarafından 4 noktada yapılan su borusu bağlantıları nedeniyle uzun süre su kesintisi yaşayan mahalleli bornozlarla sokağa çıkarak eylem yaptı.

Sosyal medya üzerinden örgütlenen yaklaşık 50 kişi, bornozlarını giyerek 100. Yıl meydanında bir araya geldi. Uzun süredir susuz kaldıklarını belirten mahalleli ihtiyaçlarını gideremediklerini söyledi. Bornozlu eylemciler ellerinde bulunan bulaşık ve banyo malzemeleri ile 100. Yıl mahallesi ara sokaklarında sloganlar atarak bir süre dolaştı. Temsili banyo yapan ve traş olan eylemciler daha sonra olaysız dağıldı. 
 
ASKİ:40 SAAT SU VERİLEMEYECEK 
 
ASKİ’den yapılan açıklamaya göre; bağlantı çalışmaları nedeniyle 1 Kasım Cuma günü saat 16.00’ya kadar 40 saat süreyle su verilemeyecek mahalleler öyle: Çiğdem Mahallesi, Karakusunlar Mahallesi, 100. Yıl Mahallesi, Çukurambar Mahallesi, Kızılırmak Mahallesi ve İşçi Blokları.

DHA