Su samurlarının havuz keyfi

Portekiz’in başkenti Lizbon’daki sualtı hayvanat bahçesi ‘Oceanario’da bulunan su samurları, ziyaretçilerin büyük ilgisini çekiyor.

Su samurlarının havuz keyfi
10 Şubat 2013 Pazar 21:43 tarihinde eklendi, 2.459 kez okundu.

 

 
Günün büyük çoğunluğunu suyun üzerinde sırt üzeri yatarak geçiren su samurlarının keyifli halleri görenleri şaşırtıyor. Su samurlarının bu duruşları, havuzda sırt üzeri yatarak güneşlenen insanları andırıyor.
 
Su üzerinde yatarken genel olarak gözleri kapalı olan su samurları, ara sıra kendini izleyen ziyaretçileri kısık gözlerle süzmeyi de ihmal etmiyor.
 
Bu şirin su hayvanları yatmaya ara verdikleri zamanlarda ise başlarını suya sokarak, belli aralıklarla su üstüne çıkıp nefes almak şartıyla, suyun altında uzun müddet bu şekilde bekliyor.
 
‘Expo 98’in yapıldığı fuar merkezinde bulunan ‘Oceanario de Lisboa’ Avrupa’nın kapalı en büyük akvaryumu özelliğini taşıyor. 450 türden 16 bin su hayvanının bulunduğu akvaryumda, çok özel bakım şartları gerektirdiği için dünyada sadece birkaç yerde bulunan ‘aybalığı (pervane balığı)’ da bulunuyor. Deniz örümceği, su samuru, Caretta Caretta gibi diğer su hayvanları da ziyaretçilerin büyük ilgisini çekiyor.

CİHAN