Suat Kılıç, Asarcık Yağlı Güreşlerine katıldı

Samsun’un Asarcık ilçesinde her yıl düzenlenen Asarcık yağlı güreşleri büyük bir ilgi gördü. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın da katıldığı etkinliğe 200'e yakın pehlivan güreşti.

Suat Kılıç, Asarcık Yağlı Güreşlerine katıldı
15 Eylül 2013 Pazar 21:26 tarihinde eklendi, 1.228 kez okundu.

Samsun’un Asarcık ilçesinde düzenlenen Asarcık yağlı güreşlerine Türkiye'nin il ve ilçelerinden güreşmek için gelen 200 yakın pehlivan, izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı. Etkinliğe Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ta katıldı.

Er meydanına inerek güreşseverleri selamlayan Bakan Kılıç, "Ata sporumuza, yağlı güreşlere yönelik bu coşkunuzdan, katılımınızdan dolayı, kültürümüzü, tarihimizi, maneviyatımızı yaşatmaya yönelik bu aşkınızdan, bu sevginizden dolayı hepinize yürek dolusu teşekkür ediyorum." dedi.

Bakan Kılıç, geçen yıllarda da Asarcık güreşlerine katıldığını, bu yıl geçen yıla oranla er meydanındaki güreşçi sayısının çok daha fazla olmasının kendisini sevindirdiğini belirterek, "Bizler hizmet için varız, görüyorum ki yağlı güreş organizasyonları için bulunduğumuz güreş alanı yetersiz kalıyor. Seneye daha kullanışlı ve düzenli bir güreş sahası için tüm Asarcık halkına söz veriyorum." dedi.

Asarcık Yağlı Güreşlerinde birinci olan Ünal Karaman, ikinci olan Şükrü Kazan ve üçüncü olan Kenan Şimşek’e madalyalarını Bakan Kılıç verdi.


CİHAN