Suat Kılıç'ta Samsun'da

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Samsun’un Bafra ilçesinde Hüseyin Kurumahmutoğlu gençlik merkezi’nin açılışını yaptı.

Suat Kılıçta Samsunda
18 Aralık 2013 Çarşamba 20:57 tarihinde eklendi.

Kılıç, "Gençler yüzmeyi Kızılırmak’ta değil, yüzme havuzunda öğrenecek. Kızılırmak’a balık tutmaya gidecek." dedi.

Bakan Suat Kılıç Bafra’ya gelişinde Kaymakam Ali Katırcı, Belediye Başkanı Zihni Şahin, Garnizon Komutanı İlhan Güngör ve çok sayıda Bafralı tarafından sevgi gösterileri ile karşılandı. Açılış saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Samsun Valisi Hüseyin Aksoy burada yaptığı konuşmada, Bafra ilçesine yapılan yatırımlardan dolayı Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve Bafra’ya fakülte kazandıran Aşcı ailesine teşekkür etti.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ise yaptığı konuşmada, gençler için yapılan spor tesisleri ve gençlik merkezleri yatırımlardan bahsederek şunları söyledi: "Bafra gençlik merkezini temelini attığımız gün daha dün gibi. Sevgili gençler bütün bunlar sizin için, merkezin içini belki görmediniz, bugün göreceksiniz, bundan sonraki günlerde göreceksiniz.

Gençlik merkezleri gençlerin yeni limanı olacak. Gençlerin evden sonra okuldan sonra durağı ve uğrak yeri olacak, sadece burası mı Bafra spor salonu da olacak. 2000 kişilik kapalı spor salonu sevgili gençler bu gençlik merkezi aynı zamanda spor salonlu bir gençlik merkezi, yan tarafında ve arkasında ayrıca sosyal alanda spor tesisleri var. Bütün gençler, yüksek okulda ki gençler, liseli gençlerimiz, çalışan gençlerimiz burayı kullanacaklar.

Kütüphanesini, atölyesini kullanacaklar. Sevgili gençler el becerileri geliştireceksiniz. Kursları, hızlı okuma kursları, hafıza teknikleri hepsi burada sizlerle buluşacak. Her yerde söylüyorum, yolu gençlik merkezlerinden geçen bir gencimizi Türkiye’nin herhangi bir yerinde polise molotof kokteyli atması mümkün değildir.

Yolu gençlik merkezlerinden geçen herhangi bir gencin Türkiye’nin her hangi bir yerinde sprey boyalarla belediye otobüslerinin üzerine bölücü sloganlar yazması mümkün değildir. Buradan yolu geçen gençlerimizin anne babaya itaati olan topluma saygılı olan bir nesil olarak yetişecek.

Burada yetişen gençler Türkiye’nin her yerinde tek vatan, tek devlet, tek bayrak ve tek millet diyen gençler olacak. Kahve köşelerinde belirsizliğe sürüklenmeyecek, gençler internet kafelerde belirsizliğe sürüklenmeyecek, en güzel faaliyetlerin hepsi burada olacak. Yeni nesil gençlik projelerimiz en güzellerinden en büyük olanlarından biri Bafra Gençlik Merkezi şu an Türkiye gençlik merkezleri arasında en önce olanlardan oldu."

Bafra'ya belki 30 senedir spor yatırımı yapılmadığını, şu an yüzme havuzu, yarı olimpik yüzme havuzu kazandırdıklarını aktaran Bakan Kılıç, bir yıla kalmadan kapalı yüzme havuzunun hizmeti sunulacağını söyledi. Bakan Kılıç konuşmasını şöyle sürdürndü: "Gençler yüzmeyi Kızılırmak’ta değil yüzme havuzunda öğrenecek. Kızılırmak’a balık tutmaya gidecek.

Bugün sizinle birlikte açtığınız gençlik merkezine bir gün çocuklarınızı getireceksiniz, sonra da bu gençlik merkezi'ne torunlarınızı getireceksiniz. Anayı sevmeyi babaya değer vermeyi, doğaya değer vermeyi, çevreyi korumayı, tek vatan, tek milleti, tek bayrağı biz gençlik merkezlerinden öğrendik.

Necip Fazıl'ı, Sezai Karakoç’u bu gençlik merkezlerinde öğrendik diyeceksiniz. Gel ne olursun gel diyen Mevlana’nın çağları aşan bu çağrısını bu gençlik merkezlerinde öğrendik diyeceksiniz. Kahve köşelerinde, internet kafelerde, boş muhabbetler, dedikoduları, gündelik meşgaleleri terk edeceksiniz. Buraları eğitim alanına çevireceksiniz.

Burada geleceğe hazırlanacaksınız. Cumhuriyetin yüzüncü yılına taşıyacağınız adres olacak, adresiniz artık kahvehaneler değil gençlik merkezi olacak. Bizim arkadaşlarımızın da duası bizim ile birlikte başbakanımız ve AK Parti hükümeti sizler için ve milletimiz için gece gündüz çalışmaya devam ediyor.’’

Konuşmadan sonra gençlik merkezinin açılış kurdelesi Bakan Kılıç ve protokol tarafından kesildi.


CİHAN