Suat Kılıç’tan '112 Acil' yalanlaması

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, ‘112 Acil Servis İstasyonu’ ile ilgili çıkan haberlerde isminin geçmesi üzerine "İddia, itham ve iftira konusu olayın hiçbir yerinde olmadığım gibi, iddia konusu ithamları onaylamam da mümkün değildir. Sağlık Bakanlığı ile söz konusu firmalar arasında geçen olaylarla hiçbir ilgim yoktur." dedi.

Suat Kılıçtan 112 Acil yalanlaması
02 Aralık 2013 Pazartesi 17:35 tarihinde eklendi.

Bakan Suat Kılıç, söz konusu haberlerde zikredilmesi üzerine, "İşbu basın açıklamasının yapılması zarureti hâsıl oldu" diyerek, şunları ifade etti:

"Anayasa’nın 38. madde hükmü ile suçta ve cezada şahsilik ilkesi koruma altına alınmıştır. Şahsımın, iddia edilen olayla en ufak bir ilgisi bulunmamasına rağmen, herhangi bir surette onaylamam mümkün olmayan söz konusu iddialara adımın karıştırılması için özel bir çaba sergilendiği gözlemlenmiştir. İddia, itham ve iftira konusu olayın hiçbir yerinde olmadığım gibi, iddia konusu ithamları onaylamam da mümkün değildir. Sağlık Bakanlığı ile söz konusu firmalar arasında geçen olaylarla hiçbir ilgim yoktur. İsmimin kullanılarak ticari çıkar sağlandığı iddiası yönünden, kimsenin yanında veya arkasında olmam söz konusu değildir. Türkiye bir hukuk devletidir ve hukuku ihlal eden, hak kaybına neden olan kim olursa olsun elbette ki adalet huzurunda bunun bedelini ödeyecektir. İddia olunan olayın herhangi bir mağduru varsa, hakkın tesisi için adli mercilere müracaat etmesi gerekir. Haddi zatında, bu iddiaya konu tüm kişiler hakkında şahsım tarafından ayrıca suç duyurusunda bulunulacaktır. Hal böyle iken bazı basın yayın organlarının ismimi, istismar edilen kişi olarak zikretmesi ve fotoğrafıma yer vermesine rağmen bilgime ve görüşüme başvurmaması, gazetecilik ilkelerinin açıkça ihlali anlamına gelmektedir. Adı geçen isimlerden biri ile olan akrabalık bağını sürekli vurgulamayı haber kaygısı olarak görmek mümkün değildir. Bu yapılanın basın ahlakı içinde değerlendirilip değerlendirilmeyeceği hususu kamuoyunun takdirinde olacaktır.’’


CİHAN