Subay lojmanlarında AK Parti fişlemesi

Dönemin 1. Taktik Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Balanlı’nın emriyle hava lojmanlarında kalan personelin siyasi eğilimleri ve oylarının rengiyle ilgili detaylı araştırma yapıldığı ortaya çıktı.

Subay lojmanlarında AK Parti fişlemesi
02 Mayıs 2011 Pazartesi 08:39 tarihinde eklendi, 1.345 kez okundu.

 

Çankırı Garnizon Komutanı Albay Engin Kabadaş'ın emirle subay eşlerine miting gibi siyasi seminer vermesi ve AK Parti aleyhine ağır ifadeler kullanmasından sonra, Eskişehir’de Hava İstihbaratçı emekli Albay Hakan Büyük’ün çiftliğinde ele geçirilen belgeler arasından da askerin seçim çalışmaları hakkında belgeler çıktı.
 
Oraj Harekat Planı’nın başarısızlığı durumunda alınacak tedbirlerinde belirtildiği belgelerin arasından çıkan “SEÇİM” isimli klasörde askeri personele yönelik siyasi tercih belirleme çalışmaları yer alıyor.
 
Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı’nın emri üzerine, Hava Pilot Tuğgeneral Nejat Bilgin ve Tuğgeneral Mehmet Şanver, tarafından hazırlanan imzalı yazılarda, personelin siyasi görüşleri mercek altına alınarak, bir analiz şeklinde kuvvet komutanlığına iletilmiş.
 
Star'ın haberine göre, bir ihbar üzerine geçen hafta Eskişehir’deki çiftlik evi aranarak gözaltına alınan Hava İstihbaratçı Emekli Albay Hakan Büyük’te ele geçirilen çok önemli psikolojik hareket planları arasında askeri personeli siyasi tercihlerine göre fişleyen belgeler bulundu.
 
Oraj Harekat Planı’nın akamete uğraması durumunda alınacak tedbirlerin de belirtildiği belgelerin arasından çıkan “SEÇİM” isimli klasörde askeri personelin siyasi tercihlerine göre sınıflandırılarak fişlendiği belirlendi.
 
ORGENERAL EMRETTİ TUĞGENERAL YAPTI
Büyük’e ait flash bellekte kayıtlı olduğu öğrenilen “SEÇİM” isimli klasörde yer alan belgelerde, Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından gönderilen yazılara cevaben Askeri personelin oy kullandığı sandıkların sonuçlarının takip edildiği ve çıkan sonuçların raporlaştırılarak lojmanda oturan personelin siyasi görüşlerinin fişlendiği resmi yazılar bulundu.
 
LOJMANLARDA AK PARTİ OYLARI ARTTI
AK Parti’nin ilk katıldığı seçim olan 3 Kasım 2002 seçimleri ve 27 Nisan e-muhtırasından sonra yüzde 47’lik oyla iktidar olduğu 22 Temmuz 2007 milletvekili seçimlerinde merkeze oy oranlarını bildiren Bilgin, 2. seçimlerde Yıldıztepe ve L. Akdemir lojmanlarında AK Parti’nin oy oranlarının arttığını belirtiyor.