"Şube müdürü hakkında işlem yapılsın"

TGC, gazetecileri tehdit eden İstanbul Güvenlik Şube Müdürü Yunus Dolar hakkında işlem yapılmasını istedi.

Şube müdürü hakkında işlem yapılsın
10 Temmuz 2013 Çarşamba 18:15 tarihinde eklendi.
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Kanal D Haber’de yayınlanan habere atıfta bulunurak İstanbul Güvenlik Şube Müdürü Yunus Dolar’ı kınayan bir açıklama yaptı. Cemiyet açıklamasında “Yunus Dolar’ın gazetecilerin ‘Biz gazeteciyiz. Neden üzerimize gaz bombası ve plastik mermi atılıyor?’ sorusu üzerine ‘korunamıyorsanız burada işiniz ne’ dediğine ve gazetecileri işten attırmak ve gözaltına almakla tehdit ettiğine” dikkat çekildi.

Cemiyet İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ı Yunus Dolar hakkında işlem yapması için göreve çağırdı.
 
Yunus Dolar’ın tutumunu kınayan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu açıklamasında şunları kaydetti:
"27 Haziran tarihinde TGC ve TGS İstanbul Şubesi olarak İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’ya yaptığımız ziyarette gazetecilere yönelik şiddete başvuran polisler hakkında işlem yapılmasını istedik.

Vali Mutlu, gazetecilere yönelik şiddetle ilgili başvuruların dikkate alınacağını söylerek polis şiddetini kanıtlayan görüntü ve fotoğrafları istedi. Vali Mutlu’ya bu sözünü hatırlatıyor ve gazetecileri açıkca tehdit eden Yunus Dolar hakkında gerekli işlemi yapmasını istiyoruz. Uygulanmayan yaptırımlar nedeniyle polislerin gazetecilere karşı hukuk dışı davranması önlenemiyor.

Sonuçta polis şiddeti sınır tanımaz hale geliyor. Burada sorumluluk sadece polislerin değildir. Vali ve Emniyet Müdürü olmak üzere tüm amirler de bu olaylardan sorumludur. Hukuk devletinde polis şiddetine prim verilmemesinin yolu gerekli yaptırımların uygulanmasından geçer."
 
TGC Yönetim Kurulu, meslektaşlarına da bir kez daha çağrıda bulundu. Polis şiddetini yaşayan gazetecilere hukuksal destek verileceğine vurgulayan TGC Yönetimi, “Meslektaşlarımızdan gazeteciye yönelik polis şiddetini ortaya koyan tüm kamera kayıtlarını ve fotoğrafları bizimle acilen paylaşmalarını istiyoruz."

DHA