Suç örgütü operasyonunda 13 tutuklama

İzmir Kaçakçılık ve Organize Polisi tarafından İzmir merkez olmak üzere 3 ilde gerçekleştirilen suç örgütü operasyonunda gözaltına alınan 23 kişiden 13'ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Suç örgütü operasyonunda 13 tutuklama
28 Aralık 2012 Cuma 21:57 tarihinde eklendi.

Operasyon kapsamında hakkında arama kararı çıkarılan ve operasyondan bir süre sonra polise teslim olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karşıyaka İlçe Başkanı Adnan Alabay'ın ise sorgusunun ardından adliyeye sevkedileceği öğrenildi. 

 
Organize suç örgütü kurarak, tehdit, yaralama, işyeri ele geçirme, adli yargılamayı etkileme, ihaleye fesat karıştırma ve dolandırıcılık gibi birçok suça karıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan 23 kişi, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Zanlılardan 8'i Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılırken, 15 kişi ise tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. 
 
Nöbetçi mahkemede hakim karşısına çıkan 15 şüpheliden aralarında çete lideri olduğu öne sürülen Avukat D.A.'nın da bulunduğu 13'ü tutuklanarak cezaevine gönderilirken, diğer 2 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Öte yandan suç örgütü yöneticisi olduğu iddia edilen ve eş zamanlı operasyonlardan bir süre sonra polise teslim olan CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Adnan Alabay'ın sorgusunun halen devam ettiği öğrenildi. Alabay'ın, sorgulanmasının ardından adliyeye sevkedileceği belirtildi.

CİHAN