Suç örgütüne ceza yağdı

İzmir'de ülkücülere yönelik operasyonun ardından yargılanan 32 sanığa hapis cezası çıktı.

25 Nisan 2013 Perşembe 19:02 tarihinde eklendi.

 

Mahkeme, aralarında suç örgütü lideri olduğu iddia edilen Şahin Çoban'ın da bulunduğu 3 sanık hakkında tutuklama kararı çıkardı.
 
Davayla ilgili operasyonlar İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Ekipleri tarafından 30 Nisan 2010 tarihinde yapıldı. Polisler çeşitli adreslere eşzamanlı olarak gerçekleştirdiği operasyonlarda 44 kişiyi, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, adam kaçırmak, darp, tehdit, iş yeri kurşunlama, çek-senet tahsilatı suçlarına karıştıkları iddiasıyla gözaltına aldı.
 
Operasyonlar kapsamında, İzmir MHP İl Merkezi, MHP Gaziemir İlçe başkanlığı, MHP Konak İlçe başkanlığı, MHP Buca İlçe başkanlığı ve Karabağlar Ülkü Ocakları başkanlıklarında da arama yapıldı. Söz konusu aramalarda, 5'i ruhsatsız, 3'ü kurusıkı olmak üzere toplam 8 tabanca, 4 av tüfeği ve yaklaşık 400 fişek ele geçirildi. Gözaltına alınanlar arasında bulunan İzmir Ülkü Ocakları taşra teşkilatından sorumlu başkan Şahin Çoban'ın da bulunduğu 9 kişi tutuklandı. Mahkeme aşamasında, sanıkların tümü tahliye edildi.
 
32 sanığın yargılandığı İzmir 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan son duruşmaya, başka suçtan tutuklu Kürşat Özkaya ile bazı tutuksuz sanıklar katıldı. Sanıklar yöneltilen suçlamaları kabul etmeyip, beraatlerini talep etti. Yargılama sonunda mahkeme heyeti çete lideri olan Şahin Çoban'ı 46 yıl, Murat Bozkurt'u 35 yıl 6 ay, Tanju Dağlı'yı 40 yıl 9 ay 15 gün, Murat Ertürk 5 yıl, Halil Çetin'i 6 yıl 6 ay, Muammer Balcı'yı 5 yıl 7 ay 15 gün ve Seher Öztop'u 4 yıl 2 ay diğer 25 sanığı ise 1 yıl ile 2 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırdı.
 
Mahkeme ayrıca Şahin Çoban, Murat Bozkurt ve Tanju Dağlı hakkında da yakalama ve tutuklama kararı çıkarttı. Sanık avukatları kararı temyiz edeceklerini belirtti. 

DHA