"Suçlu hissetmem, gurur duyarım"

"Yasa teklifi Senato'dan geçerse kendinizi suçlu hisseder misiniz?" sorusunu yanıtlayan Valeria Boyer, "Kendimi suçlu hissetmem, aksine gurur duyarım" dedi.

Suçlu hissetmem, gurur duyarım
23 Ocak 2012 Pazartesi 18:32 tarihinde eklendi.

Evrensel insan hakları değerlerini savunan Fransa'nın "soykırımı" inkar edenleri cezalandırmasının normal olduğunu savunan Valeria Boyer, "Biz hiç bir zaman Türkiye'ye şu yasayı değiştirin demedik. Her zaman demokratik olarak saygı duyduk. Türkiye'nin de aynı saygıyı göstermesi lazım" şeklinde konuştu.

 
'İNKAR EDENLER CEZALANDIRILMALI' 
Fransa Senatosu'nun yasa teklifi için vereceği kararı yerinde öğrenmek için Senato binasına gelen Valerie Boyer, "soykırımı inkar" yasa teklifinin kabul edilerek, inkar edenlerin cezalandırılmasını arzu ettiğini söyledi. 
 
"Bu yasa teklifinin anayasaya aykırı olduğunu savunanları hiç anlayamıyorum" diyen Valeria Boyer, "Zaten bu teklifte hiçbir ülkenin ismi geçmiyor. Sadece inkar edenlerin cezalandırılması öngörülüyor" şeklinde konuştu.
 
'SARKOZY SÖZ VERMİŞTİ'
Fransa Meclisi'ndeki Fransa-Ermenistan Dostluk Grubu Başkan Yardımcısı olduğunu ifade eden Valeria Boyer, "Bizi oy hesabı yapmakla suçluyorlar ancak Fransa'da sadece Ermeni kökenli insanlar yok. Başka kökenden insanlar da var. Örneğin doktorlar için bir yasa teklifi verdiğinizde. Size yine benzer suçlamalar yapılacaktır" dedi.
 
Ermenistan ziyareti sırasında Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'ye eşlik ettiğini hatırlatan Valeria Boyer, "Cumhurbaşkanı Sarkozy göreve geldiğinde soykırım inkarının suç sayılmasının yasalaştırılacağı sözünü vermişti. Ermenistan ziyaretinde de verdiği sözleri yineledi. Cumhurbaşkanı'nın verdiği bir sözü yasama erki olan meclisin yerine getirmesi son derece normal" şeklinde sözlerini sürdürdü.
 
'ÖLÜMLE TEHDİT EDİLDİM' 
Marsilya milletvekili Valeria Boyer, 22 Aralık'ta yasa teklifinin meclisten geçmesi sonrasında kendisinin ölümle tehdit edildiğini söyledi. "Sadece beni değil, ailemi de tehdit ettiler" diyen Boyer, tehditte bulunan kişiler hakkında suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.

NTV