Sudi Özkan, İstanbul'da eğlence merkezi yapacak

Dünyanın bir çok ülkesinde otel ve kumarhane işletmeciliği yapan Sudi Özkan, Boğaz'daki arazilerini değerlendirmeye karar verdi.

Sudi Özkan, İstanbulda eğlence merkezi yapacak
10 Aralık 2013 Salı 20:40 tarihinde eklendi, 1.387 kez okundu.
İstanbul'da 4 oteli bulunan Özkan, Kuruçeşme'de bulunan 5 dönümlük arazisine eğlence alanları ve restoran yapmayı planlıyor. Sudi Özkan ayrıca, Belarus'un başkenti Minsk'te de devletten 40 milyon dolara satın aldığı matbaa binasını da otel ve eğlence merkezine dönüştürecek. 
 
Aralarında Latin Amerika ülkeleri, Karayip, Belarus ve Makedonya'nın da bulunduğu 19 ülkede, 20'nin üzerinde otel, 40'a yakın kumarhane, turizm, inşaat, proje geliştirme, alışveriş merkezi işletmeciliği ve petrol arama alanında faaliyet gösteren Princess Group International Şirketleri'nin Başkanı Sudi Özkan, uzun bir aranın ardından Makedonya Üsküp'teki Ramada Otel'in 3 yıl kutlamaları sonrasında basının karşısına çıktı. Türkiye'de kumarhanelerin kapanmasının ardından yatırımlarını yurt dışında değerlendirmek zorunda kaldığını belirten Özkan, önümüzdeki yıllarda İstanbul'da da yatırımlarına hız vereceğini açıkladı.
 
Büyükada, Ortaköy, Kumburgaz'da Princess markasıyla, Maslak'ta ise Sheraton İstanbul adıyla faaliyet gösteren 4 oteli bulunduğunu hatırltan Sudi Özkan, uruçeşme Parkı'nın yanında bulunan 5 dönümlük arazisine içinde eğlence alanları ve restoranların bulunduğu bir kompleks yapmayı planladığını söyledi.
 
Özkan, "Yapacağımız proje planlarının yüzde 50'si bitti.  Planın diğer kısmı da biterse inşaatı üç ayda bitiririz. Sadece prosedürün tamamlanmasını bekliyoruz.Bunun dışında Boğaz'da Baltalimanı'ndabulunanarazimiz var.  Üzerinde 7 tane yapı var. Bu yapıları yeniden değerlendirebiliriz. Otel, restoran ya da başka bir şey yapabiliriz" dedi.
 
Dünyanın bir çok yerinde eğlence sektörü alanında yatırımlar yaptığını ifade eden Sudi Özkan, Belarus'un başkenti Minsk'de bir matbaa binasını devletten 40 milyon dolara aldığını kaydetti. Özkan, "Belarus Cumhurbaşkanı  benim yaptığım otelleri çok beğendi. Bu nedenle benden yeni bir otel yapmamı istedi. Bir dönem ünlü yazarların kitaplarının basıldığı bir matbaanın arazisini ihaleyle aldık. Şimdi burada, içinde sinema, otel, gazino, restoranlar ve kafelerin yer aldığı bir proje daha başlatıyoruz" diye konuştu.
 
Minsk'teki projenin 125 milyon dolarlık bir yatırım olduğunun altını çizen Sudi Özkan, Belarus'un ikinci büyük şehri olan Gomel'de de bir demirçelik fabrikası satın aldığını belirtti.
 
Türkiye'de kendisinin yanlış tanıtıldığını söyleyen Sudi Özkan, "1962 yılında, İstanbul Üniversitesi Ticari İlimleri Akademisi'ni bitirdikten sonra iş hayatına  girdim. Emlak, otomotiv ve oyun salonları alanında çalıştım. Beni  Türkiye'de gazinocu, kumarhaneci biri olarak gösteriyorlar. Ben vergisini hep kuruşu kuruşuna ödeyen biri oldum. Türkiye'de sanayicilik de yaptım. Dünyanın hiçbir yerinde tehlikeli  hiçbir iş yapmadım.  Bir trafik suçum bile yok. Ancak hep yanlış tanıtıldım" şeklinde konuştu.

DHA