Suikastin GPS kayıdı

Sanatçı İbrahim Tatlıses suikastinde kulllanılan kiralık araçta GPS sistemi olması polisi sonuca ulaştıran en önemli ipuçlarından biriydi.

18 Mart 2011 Cuma 08:20 tarihinde eklendi, 1.047 kez okundu.

 


 
Sanatçı İbrahim Tatlıses'e silahlı saldırı düzenleyenlerin kullandığı otomobilin GPS sistemi kullandığı ortaya çıktı.
 
Otomobilin izlediği güzergahın belirlenmesi polisi sonuca ulaştıran en önemli ipuçlarından biri oldu.
 
Saldırıda kullanılan kiralık araçtaki GPS sistemi saldırı öncesi ve sonrası izlenen tüm güzergahı ortaya koydu.
 
Aracın saldırı öncesinde Maslak Sanayi kavşağında  5-6 tur attığı görülüyor. Saldırı sırasında aracın hızı 19 kilometre.
 
Saldırıdan hemen sonra aracın hızı 174 kilometreye çıkıyor ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçiyor.
 
Saatler 00.33'ü gösterdiğinde otomobil Yakacık'ta duruyor. Saat 01.32'de Pendik'te park ediyor ve polis de aracı burada buluyor.
 
13 YILLIK HASIM İLK KEZ KONUŞTU
Sanatçı İbrahim Tatlıses'e yapılan silahlı saldırıyla ilgili olarak gözaltına alınan Abdullah Uçmak ilk kez konuştu.
 
Abdullah Uçmak'ın avukatı Ekrem Demirel, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan müvekkili Abdullah Uçmak'la emniyette görüştüğünü söyledi.
 
Demirel "Bana ele geçirilen silahın kendisine ait olmadığını, saldırıyı geçmişte İbrahim Tatlıses ile arasında yaşanılan husumetten yararlanmak isteyen kişilerin yapmış olabileceğini ve olayla kendisinin hiçbir ilgisi olmadığını söyledi" dedi.
 
Uçmak'ın henüz ifadesinin alınmadığını ifade eden Demirel, müvekkilinin kendisine olayda kullanılan araçla da ilgisi bulunmadığını, söz konusu firmadan kendisinin de araç kiraladığını ancak olayda kullanılan aracın kendisinin kiraladığı araç olmadığını" söylediğini kaydetti.
 
VALİ 'DELİLLER YETERLİ' DEMİŞTİ
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu Uçmak'la ilgili olarak, "Gözaltına alınan Abdullah Uçmak'la ilgili deliller fevkalade yeterlidir, bu aşamada bu kadarını net olarak söyleyebilirim. Saldırıyı gerçekleştiren aracın içindekiler de şu anda gözaltında" açıklamasını yapmıştı.