Şükrü Ergün federasyonu bombaladı

Şükrü Ergün, Türkiye Futbol Federasyonu ve karşılaşmanın hakemlerine eleştirilerde bulundu.

Şükrü Ergün federasyonu bombaladı
28 Eylül 2013 Cumartesi 23:47 tarihinde eklendi, 1.126 kez okundu.

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Ergün, Çaykur Rizespor ile 1-1 beraber kaldıkları maçın ardından, yönetiminden memnun olmadıkları hakemlerin, federasyon tarafından özel görevlendirildiklerine inandıklarını söyledi.

Stat çıkışında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ergün, Türkiye Futbol Federasyonu ve karşılaşmanın hakemlerine eleştirilerde bulundu.

Şükrü Ergün, maçın kendileri adına güzel başladığını belirterek, "İlk devre 4-0, 5-0 olabilecek bir maç şansızlıkla berabere sonuçlandı. Yine kendi evimizde 2 puan daha kaybettik. Güzel başladı ama 1-1 bitti. Burada daha da dikkat edilmesi gereken bir şey var bizim açımızdan. 

Görevinin Galatasaray'ın önünü kesmek olduğunu sanan bir federasyonumuz var maalesef. Bugün de bu federasyon tarafından özel bir görevle görevlendirilerek sahaya gönderilmiş bir hakem kadrosu olduğuna inanıyoruz." diye konuştu.

Yıldırım Demirören federasyonunu Türk futbolunu belli bir seviyenin altına çekmeye çalışmakla suçlayan Ergün, şöyle devam etti; "Üzgünüz, söylenecek bir şey yok. Galatasaray üzerinde oynanan bütün oyunlar, bütün spekülasyonlar da belli medya gruplarında, özellikle Demirören medya grubunda daha çok dile getirilmektedir. Galatasaray kamuoyunun dikkatine sunuyorum."

"FATİH TERİM'E MÜSAADE SÖZ KONUSU DEĞİL"

Teknik direktörlük görevinden alınan Fatih Terim'in milli takımın başına geçmesiyle başlayan süreçle ilgili de konuşan Ergün, "Müsaade falan söz konusu değil. Müsaade etmesek ne olurdu? Biliyorsunuz federasyonun yönetmeliğinde 14. madde var.

Bu maddeye göre federasyon gerekli gördüğü anlarda herhangi bir teknik adamı askere alır gibi federasyonda görevlendirebiliyor. Bizim müsaade edip etmememiz çok önemli değil. Bu bize belki zerafeten soruldu. Başkanımız buna hayır deseydi, 'sen hayır desen ne olacak' diyeceklerdi. Zaten isterlerse uygulamaya koyabilecekleri bir şey için bizden izin istendi." ifadelerini kullandı.

Tribünlerde Fatih Terim lehine tezahüratların yapıldığının hatırlatılması üzerine de Ergün, bunun normal olduğunu söyledi. Ergün, "Fatih Terim bu camianın çok değerli bir üyesidir. Her zaman söylediğim gibi adını da Galatasaray tarihine altın harflerle yazmıştır. Tabii ki Fatih Terim lehine tezahürat olacak bu statta. Bunu niye yadırgayalım ki." şeklinde konuştu.

Bu arada Şükrü Ergün, Terim'in boş mukaveleye imza attığı yönündeki iddialarla ilgili de "Ben orada boş bir mukavele görmedim. Orada anlaşma imzalayacağız şeklinde bir anlaşma gördüm. Ayrıca UEFA'nın sitesinde '28 Ağustos'ta anlaşma imzalandı' diye yazıyor. UEFA'nın sitesine girerseniz, görürsünüz." açıklamasında bulundu.

Ergün son olarak teknik direktör arayışları içinde İtalyan teknik adam Roberto Mancini'n de adaylardan biri olduğunu dile getirdi.


CİHAN