"Sülale devrine son verme vakti geldi"

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Başbakan ve bazı bakanlar hakkında gündeme gelen yolsuzluk iddiaları ile ilgili konuşmasında, “Osmanlı'da lale devri vardı bunlarda da sülale devri var. Bu sülale devrine son verme vakti.” dedi.

Sülale devrine son verme vakti geldi
28 Şubat 2014 Cuma 20:49 tarihinde eklendi.

Osmaniye Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından Ahmet Şekip Ersoy kültür Merkezi'nde düzenlenen “Geçmişten Geleceğe Türkiye” konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Balbay, özgürce hitap etmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Ancak özgürlüğüm yarımdır.

Sizlerin vicdanında kabul görmeyen davalar nedeniyle şu anda hapiste bulunan tüm yurt severler özgür kaldığı gün ancak kendimi özgür hissedeceğim. Bir gün Osmaniye'nin caddelerinde Tuncay Özkan'lar, İlker Başbuğ'lar, Engin Alan'lar da özgürce dolaştığı gün kendimi özgür hissedeceğim.” diye konuştu.

Balbay, 3 bin saat hakim karşısında durduğunu söyledi. Balbay, “Mahkemede dediler ki ‘Balbay savunmanı yap, sıra sana geldi.’ Biz savunmamızı yaparken üç iddianame birleştirilmişti. O üç iddianamede adımın geçtiği yerlerde savunmamızı yaptık. Ama bizim savunmamızdan sonra tam 18 iddianame daha getirdiler. Bu yargılamaların düşmanımın dahi bir gizli tanık tarafından suçlanmasını istemem. En ağır yanı gizli sanıklardı.” diye ifade etti.

Bugünkü iktidarın, bu ülkenin kardeşliğini sağlamak bir yana, gerilimini artıran bir siyaset izlemekte olduğunu söyleyen Balbay, “İşte tartışmalardan biri 'paralel devlet'.. Geçmişte Türkiye'de bu paralel devlet tartışmalarının iki türlüsü vardı; derin devlet, sır devlet diye tartışma vardı. Ama şimdi geometride şekil bırakmadılar.

Paralel, eşkenar devlet, yine geometrik anlamda söylüyorum yamuk devlet. Akla gelen her türlü devlet yöntemini artık Türkiye'nin gündemine getirip tartışmaya başladılar. Yolsuzluklarla ilgili söylenecek çok şey var.

Şimdi bakıyorsunuz, bu parayı kardeşine ver, enişten de alsın, dayına da götür diyor. Bu tablo gösteriyor ki Osmanlı'da lale devri vardı, bunlarda da sülale devri var. Artık bu sülale devrine de son verme zamanı geldi. Bu hükümet fedakarlığı eşit paylaştırıyor. Fedası size kârı kendine. Bu hükümetin fedakarlıktan anladığı budur.” diye konuştu.

Balbay, konuşmasının ardından kitaplarını imzalayıp, Cumhuriyet Halk Partisi Osmaniye Belediye başkan adayı Haydar Aktürk'ün seçim bürosunu ziyaret etti.


CİHAN