Sülfürik asit üretim tesisine onay

Samsun’un Tekkeköy ilçesi Sanayi Mahallesi'ne Toros Tarım Sanayi ve Tic. A.Ş tarafından kurulması planlanan Sülfürik Asit Üretim Tesisi ve Proses Atık Isısından Elektrik Santrali projesiyle ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunulan ÇED raporu hakkında "olumlu" kararı verildi.

Sülfürik asit üretim tesisine onay
05 Nisan 2013 Cuma 18:34 tarihinde eklendi.

 

Sanayi Mahallesi'ne Toros Tarım San. ve Tic. A.Ş. tarafından kurulması planlanan Sülfürik Asit Üretim Tesisi ve Proses Atık Isısından Elektrik Santrali projesiyle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunulan Çevresel Etki Değerlendirme(ÇED) raporu hakkında "olumlu" kararı verildi.

Samsun Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada ““Sülfürik Asit Üretim Tesisi ve Proses Atık Isısından Elektrik Santrali” projesi hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 17.07.2008 tarih ve 26939 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ÇED Yönetmeliği’nin 14. Maddesi gereğince “Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu” kararı verilmiş olup, anılan Yönetmeliğin 14. maddesinin 2. fıkrası gereğince halkımıza duyurulur.“ denildi. 
 

CİHAN