Sultanahmet'te akıl almaz olay

Sultanahmet'te üst kattaki tuvaleti çöken ve taşıyıcı kolonlarında da hasar meydana gelen 2 katlı bina yıkılma tehlikesi nedeniyle tahliye edildi.

Sultanahmette akıl almaz olay
26 Mart 2013 Salı 13:32 tarihinde eklendi.

 

Sultanahmet Küçükayasofya Kapıağası Sokak'ta bulunan 2 katlı eski binanın üst katında oturan Şaban Güneş'in tuvaleti saat 07.30 sıralarında çöktü.

Çökme sırasında alt kattaki dairenin tuvaletinde bulunan Hüseyin Kürkoğlu üzerine hafif şekilde yaralandı. Kürkoğlu, eşi Yasemin ve oğlu Ayhan’ı alarak hemen binadan çıktı. Bina sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevkedildi. Sokak belediye ve itfaiye ekipleri tarafından emniyet şeritleriyle trafiğe kapatılırken çökme tehlikesi nedeniyle binada oturanlar dışarı çıkarıldı.
 
 
Yol kenarına oturup üzgün gözlerle evlerine bakan bina sakinlerini komşuları teselli etti. Soğuk nedeniyle üşüyenler battaniyelerle kendilerini ısıtmaya çalıştı. Olay sırasında bir gürültü duyduğunu belirten Yasemin Kürkoğlu "Gürültüyle bir çökme oldu. Kocamın üzerine beton parçaları geldi. Kendi imkanıyla çıktı. Kendimizi dışarı attık" şeklinde konuştu. Olay yerine gelerek incelemelerde bulunan belediye yetkilileri binanın taşıyıcı kolonlarında da hasar tespit etti. Bina sakinleri dairelerde bulunan değerli eşyalarını alabilmek için yıkılma tehlikesi bulunan binaya girince görevliler tarafından uyarılarak uzaklaştırıldı. Üst kattaki dairelerin tahliyesi için belediyenin merdiven araçları getirildi. Boşaltılacak olan binada yaşayan vatandaşların eşyaları belediye ekipleri tarafından tahliye edilmeye başlandı. Tahliye işlemlerinin ardından hasarlı olan tarihi binanın yetkililerin kararı doğrultusunda yıkılacağı öğrenildi.

DHA