Sultanbeyli’ye yeni otobüs hattı

Sultanbeyli’nin ulaşım ağı yeni İETT hatları ile genişliyor. Şu aşamada Uzundere-Uzunçayır Metrobüs güzergâhında sefer yapacak olan 18A hattı hizmete girdi.

Sultanbeyliye yeni otobüs hattı
28 Mayıs 2013 Salı 13:09 tarihinde eklendi, 1.049 kez okundu.

Bunun yanı sıra Sultanbeyli halkının Dudullu Organize Sanayi Bölgesi’ne ulaşımını mümkün kılan 131YS hattının Battalgazi Mahallesi’nde olan son durağı Ahmet Yesevi Mahallesi’ne çekildi.

Sultanbeyli, TEM otoyolunu kullanan yeni hatlar, güzergâhlar ve son model otobüslerle toplu ulaşımda önemli aşamalar alıyor. İlçeye gelen hatlara bu hafta bir yenisi daha eklendi. 18A numaralı hat, Uzundere-Uzunçayır Metrobüs arasında sefer yapacak. Bu hat, Uzundere’den Fatih Bulvarı’na ve oradan Sultanbeyli gişelerden TEM’e girecek ve Uzunçayır Metrobüs durağına gidecek. 3 otobüsle hizmet vermeye başlayan 18A’ya halkın talebi ve yoğunluğuna göre seferler eklenebilecek.

Battalgazi Mahallesi’nden (Hal) hareket ederek Yenidoğan’dan Dudullu Organize Sanayi Bölgesi’ne (İMES, MODOKO) oradan Ümraniye’ye geçen 131YS hattının son durağı, gelen taleplere binaen Ahmet Yesevi Mahallesi’ne çekildi. Son durağı Ahmet Yesevi Mahallesi Gönül Sokak’a taşınan 131YS hattı, Selçukhan Caddesi, Kaptan-ı Derya Caddesi ve Bosna Bulvarı’ndan Yenidoğan’a, oradan İMES ve Modako’ya geçerek Ümraniye son durağa gidiyor.


CİHAN