Sultan'dan mini konser

Türkan Şoray, görme engelliler için düzenlenen etkinlikte şarkı söyledi.

Sultandan mini konser
09 Mayıs 2013 Perşembe 14:47 tarihinde eklendi.

 

Görme Özürlüleri Derneği (GÖZDER) ve Bakırköy Halk Eğitim Merkezi'nin işbirliğinde görme özürlülere Bakırköy Rıfat Ilgaz İlçe Halk Kütüphanesi'nde bilgisayar, GÖZDER Ataköy Rehabilitasyon Merkezi'nde yemek kursu verildi.
 
İstanbul'un her yerinden gelen görme engelliler, uzman eğitimciler tarafından yaklaşık altı ay boyunca 360 saat ders aldı. Kurs eğitiminin sonucunda yemek alanında 9, bilgisayar alanında ise 15 kursiyer sertifika almaya hak kazandı. Başarılı kursiyerlere sertifikalarının verilmesi için Ataköy GÖZDER Eğitim ve Kültür Merkezi'nde tören düzenlendi. Törene İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Bakırköy Kaymakamı Yakup Vatan, sanatçı Türkan Şoray, GÖZDER Genel Başkanı Av. Yüksel Hoş ve GÖZDER üyeleri katıldı. Katılımcılar, Şoray'a büyük ilgi gösterdi.
 
"GÜÇLÜ VE GÜZEL BİR AİLE OLARAK BERABER OLMAKTAN ÇOK MUTLUYUZ"
 
Törende konuşma yapan İstanbul Valisi Mutlu, "Gerçekten istihdam ve meslek noktasında çok önemli bir dernek. Hem aşçılık, hemde bilgisayar konusunda önemli bir çalışma gerçekleştirdiler. Bugün sertifika töreninde beraberiz. Bu güzelliği çok daha güzelleştiren, güzeller güzeli hanım efendi, sultanımız, yeşil çamımızın, gönlümüzün sultanı Türkan hanım ile beraberiz. Güçlü ve güzel bir aile olarak beraber olmaktan çok mutluyuz" dedi. Şoray ise yaptığı konuşmada, "Şunu bir kere daha söylemek istiyorum. Dünyada karşılıklı sevgi alış verişi o kadar önemli ki. Hepimiz bu dünyaya geldik. Sevgi duygularıyla doluyuz. Her şartta birbirimize destek olmalıyız " şeklinde konuştu.
 
SULTAN'DAN ŞARKI
 
Konuşmaların ardından Vali Mutlu, Kaymakam Vatan ve sanatçı Şoray, başarılı kursiyerlere sertifikalarını verdi. Şoray, görme engellilerden oluşan 'Engelsiz Orkestra'nın yanına giderek beraber "Memleketim" şarkısını söyledi. Israr üzerine Şoray, "Sevemedim kara gözlüm" şarkısını da seslendirdi. Vali Mutlu ise kendisi için çalınan Karadeniz yöresi şarkılarına eşlik etti.
 
Tören, davetlilere yapılan yemek ikramıyla sona erdi.

DHA