Sultangazi bombası yurtdışından

DHKP-C’li İbrahim Çuhadar’ın polis merkezinde üzerinde patlattığı ve uzmanların profesyonelce hazırlandığını söylediği bombanın, yurt dışından hazırlanarak Türkiye’ye getirildiği belirlendi.

Sultangazi bombası yurtdışından
12 Eylül 2012 Çarşamba 19:32 tarihinde eklendi.

 

Polis Bülent Özkan’ın şehit olduğu, 4’ü polis 7 kişinin de yaralandığı 75. Yıl Polis Merkezi’ne yönelik canlı bomba saldırısının şifreleri çözülüyor.  Patlama alanından alınan numunelerde, dinamitin hammaddesi olan “nitrogliserin” izine rastlandı. A-4 ve C-4 patlayıcılardan daha etkili olduğu belirtilen bombada, nitrogliserinin yanısıra etkisini arttırmak için başka kimyasal maddelerin de kullanıldığı tespit edildi.
 
KURŞUN GEÇİRMEZ CAM FACİANIN BÜYÜMESİNİ ENGELLEDİ
 
Çuhadar’ın bombayı patlatmadan önce panik amaçlı attığı el bombasının karakolun kurşun geçirmez camına çarparak yere düştüğü belirtildi. El bombasının piminin çekilmesine rağmen eski olması nedeniyle patlamadığı tespit edildi. Polis, Çuhadar ve bağlantılarıyla ilgili araştırmada, Çuhadar’ın 1999 yılında tutuklandığı ve 2003 yılına kadar cezaevinde kaldığını saptadı. 2003 yılında serbest kalan Çuhadar’ın 2007 yılına kadar 4 kez örgüte yönelik operasyonlarda gözaltına alındığı belirlendi.
 
2007 yılında tutuklanan Çuhadar, 8 ay cezaevinde kaldıktan sonra serbest bırakıldı. 2008 yılında bir kez daha gözaltına alındı. 2010 yılına kadar polis takibinde kalan Çuhadar, bu yıldan sonra izini kaybettirdi. Emniyet yetkilileri, Dursun Karataş’ın ölümünden sonra örgütün başına geçen Yunanistan’daki Hüseyin Fevzi Tekin’in talimatıyla eylemin gerçekleştirildiğini belirtti. Üst düzey bir emniyet yetkilisi, “Örgüt üyelerinden bazıları çatışmalarda öldürüldü. Örgüt, öldürülen üyelerinin intikamını almak için saldırı düzenliyor” dedi. 
 
YARALANAN 10 KİŞİDEN 7'Sİ TABURCU OLDU
 
75. Yıl Polis Merkezi’ne düzenlenen canlı bomba saldırısında yaralanan 7 kişi tedavilerinin ardından taburcu oldu. Vücudu yüzde 60 oranında yanan 30 yaşındaki S.K.’nın tedavisi yoğun bakımda, bir polis ve bir komiserin tedavileri ise plastik cerrahi servisinde sürüyor.