Sultanlar'dan süper başlangıç!

Bayanlar voleybolda dünyanın en önemli organizasyonlarından birisi olan Grand Prix müsabakalarının ilk ayağına Türkiye fırtına gibi başladı.

Sultanlardan süper başlangıç!
01 Ağustos 2014 Cuma 23:15 tarihinde eklendi.

Güçlü Japonya karşısında özellikle savunmada etkili olan Türkiye rakibini 3-0 yenerek moral buldu. Millilerin yarınki rakibi ise Amerika Birleşik Devletleri.

Hızlı hücumlar ve etkili servislerle maça başlayan Japonya ilk teknik molayı 8-6 önde geçti. Neriman ile hücumları iyi değerlendiren milli takım mola dönüşünde savunmasında daha iyi oynamaya başladı. Karşılıklı sayılarla geçilen birinci setin son bölümünde ay yıldızlı ekip üç kez kullandığı set sayısı avantajını iyi değerlendirerek seti 29-27 kazandı.

İkinci sette oyundan kopan Japonya karşısında her hücumu sayıya çeviren milliler ilk teknik molayı
8-4 ikinci teknik molayı ise 16-8 önde tamamladı. Servis hataları ve manşet problemi yaşayan rakibi
karşısında sayı almakta zorlanmayan Türkiye seti 25-19 kazanarak durumu 2-0 yaptı.

Üçüncü sete Japonya iyi başladı. Üst üste aldığı sayılarla ilk teknik molayı 8-2 önde geçen konuk ekip karşısında milliler müthiş bir savunma ortaya koydu. Maçın yıldızı Gözde hem savunmada hem de hücumlarda etkili oldu. Arka alandan iyi manşetleri hücuma taşıyan Gizem, ortadan kısa hücumları sayıya çeviren Bahar ile milliler seti 25-21, maçı ise 3-0 kazandı.
 


CİHAN