Sünnet olmaya uçarak ikna etti

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde yamaç paraşütü eğitmeni Hasan Karateke, sünnet ettirmek istediği 2 oğlunun "Bizi uçurmazsan sünnet olmayız" şartını 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda yerine getirdi.

Sünnet olmaya uçarak ikna etti
23 Nisan 2013 Salı 19:44 tarihinde eklendi, 1.165 kez okundu.

 

Yamaç paraşütü eğitmeni Hasan Karateke, oğulları 5 yaşındaki Faruk ve 11 yaşındaki Harun'u bir süre önce sünnet ettirmek istedi. Ancak erkek kardeşler, sünnet olmak için babalarından yamaç paraşütüyle kendilerini uçurmasını istedi. Bunun üzerine yamaç paraşütü için söz veren Hasan Karateke, çocuklarını sünnet olmaya ikna etti.
 
1 hafta önce oğullarını sünnet ettiren Hasan Karateke, sözünü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda yerine getirdi. Sünnet elbisesi giyen erkek kardeşlerden Faruk babasıyla, Harun ve kız kardeşi 12 yaşındaki Seray ise yamaç paraşütü eğitmeni Ergun Ulu'nun kullandığı yamaç paraşütüyle uçtu. 700 metre yüksekliğindeki Yassıtepe'den başlayan atlayış Kleopatra Plajı'nda sona erdi.
 
Çocuklarının sünnet için paraşütle uçmayı şart koştuğunu belirten Hasan Karateke, "Çocuklar 'Paraşüte bindirmezsen sünnet olmayız' dediler. Sünnetlerini olduktan sonra kıyafetlerini giydirip paraşütle uçurduk. Çocuklar için özellikle bugünü seçtik. Çok keyif aldılar. Artık sünnet konvoylarının sadece yerde değil, havada da olabileceğini gösterdik" diye konuştu.
 
Sünnet olduktan sonra paraşüte binen Harun Karateke ise "Çok mutlu oldum. Uçarken hiç korkmadım" dedi.
 
Yıllardır babasıyla yamaç paraşütüyle uçmak istediğini söyleyen Seray Karateke de havada olmanın çok güzel bir duygu olduğunu anlattı. Faruk Karateke ise havada kendisini kuşlar gibi hissettiğini dile getirdi.

DHA