Sunucunun eylemine vize yok!

1972 Münih Olimpiyatları sırasında 11 İsrailli sporcunun öldürülmesinin yıl dönümünde bireysel eylemde bulunmak isteyen NBC televizyonu sunucusunun eylemi kanal tarafından yarıda kesildi

Sunucunun eylemine vize yok!
28 Temmuz 2012 Cumartesi 12:57 tarihinde eklendi, 1.065 kez okundu.

 

İsrailliler, Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nden, 1972 yılında Münih'te Filistinliler tarafından vurularak öldürülen 11 İsrailli sporcu ve antrenörler için açılış töreni esnasında bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması isteğinde bulunmuş, ancak teklif, Komite tarafından reddedilmişti. 
 
NBC televizyonu sunucularından Bob Costas bu ay içinde verdiği bir röportajda eyleme destek olacağını ve İsrailli sporcuların geçişi esnasında sessiz kalacağını belirtmişti. 
 
Kostas dünkü açılış esnasında, "Bu gece dünya izlerken İsrailli sporcuların neden ve nasıl öldüğünü hatırlamanın yeri ve zamanıdır" dedikten sonra 5 saniyelik bir sessizlik başladı ancak NBC kanalı hemen yayını kesti. 
 
Amerikan Yahudi kuruluşu Anti-Defamation League (ADL-İftira ve İnkara Karşı Mücadele Birliği) Başkanı Abraham Foxman da yaptığı açıklamada, "O bir dakikalık saygı duruşunu beklemiyorduk ama gündeme getiren Kostas'ı takdir ediyorum" dedi. 
 
Açılış töreninde bir dakikalık saygı duruşu talep eden İsrailliler, 100 bin imza toplamış ve ABD Başkanı Barack Obama'nın desteğini almıştı.