Süper Final'e lig ayarı

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Final ve Avrupa Ligi Grup maçlarına katılan takımlara performans primi vermeye devam edecek.

Süper Finale lig ayarı
11 Nisan 2012 Çarşamba 16:43 tarihinde eklendi.

 

Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileri, Süper Final ve Avrupa Ligi Grubu'nda oynanacak olan maçlarda performans primi uygulamasının devam edeceğini belirtti. 
 
Galatasaray Asbaşkanı Adnan Öztürk, 10 Nisan Salı günü katıldığı bazı televizyon programlarında Türkiye Futbol Federasyonu'nun performans primleri konusunda bir karar vermediğini ve kendilerine ulaşan bir bilginin olmadığını dile getirmişti.
 
Türkiye Futbol Federasyonu tarafından henüz bu konunun bir açıklığa kavuşturulmadığını ve bu durumdan da rahatsızlık duyduklarını dile getiren Öztürk, "Ramazan ayında tatlıyla kahve arasında masamıza kondu ve teblig edildi bize ama biliyorsunuz biz maç başına para ödüyoruz, stadın da giderleri var. Dolayısıyla o konu henüz aydınlığa kavuşmadı." açıklamalarını yapmıştı.
 
Adnan Öztürk'ün bu açıklamalarının ardından Sporx.com'un ulaştığı Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileri, Süper Final ve Avrupa Ligi Grubu'nda mücadele edecek olan takımlara performans primi vermeye devam edeceklerini ve bu konuda herhangi bir değişiklik yapılmasının söz konusu olmadığını dile getirdi.
 
Öztürk'ün 'belirsizlik' açıklamalarının ardından spor kamuoyunda da Süper Final ve Avrupa Ligi Grubu maçlarında uygulanacak olan prim sistemi hakkında da çeşitli iddialar ortaya atılmış ve bu maçlar 'gazozuna mı oynanacak' yorumlarını da beraberinde gelmişti.
 
Türkiye Futbol Federasyonu, Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden takımlara katılım payının yanı sıra galibiyet halinde 800 bin TL, beraberlik halinde ise 400 bin TL ödüyor. 2010-2011 sezonunda 510 milyon TL'ye yakında yayın geliri dağıtan Türkiye Futbol Federasyonu, bu rakamın 230 milyon TL'lik bölümünü performans primi olarak dağıtmıştı.