"Süper Lig'de kalıcı olmak istiyoruz"

Kardemir Karabükspor Kulüp Başkanı Mustafa Yolbulan, yaptığı açıklamada "Süper Lig'de kalıcı bir takım olmak istiyoruz." dedi.

Süper Ligde kalıcı olmak istiyoruz
12 Ocak 2014 Pazar 17:26 tarihinde eklendi.


Süper Lig'in ilk yarısını değerlendiren, transfer çalışmaları ve takımdaki problekmli oyuncularla ilgili açıklamalarda da bulunan Başkan Yolbulan, "Lualua'yı bonservissiz vermemiz mümkün değil." derken, Kardemir Karabükspor için en hayırlı işin ise kulübe yeni bir tesis kazandırmak olduğunu söyledi.

5 ay önce yapılan olağanüstü kongre ile kulüp başkanı olan Karabük’lü iş adamı Mustafa Yolbulan ilk yarıyı değerlendirirken, sezon sonuna kadar her şeyin her an değişebileceğini, onun için ilk yarı üst sıralarda bitirildi diye havaya girilmemesinin gerektiğini belirti. Yolbulan, "Zaten buna hocamız da izin vermez. Biz hocamızın her zaman yanındayız." diye konuştu.

Yönetim olarak hedeflerinin ilk etapda Kardamer Karabükspor Kulübü'ne güzel bir tesis kazandırmak ve ligde kalıcı bir takım olmak olduğunu belirten Yolbulan, statyumu konuşmaktan bıktıklarını söyledi. 2 senedir yeni protokol ve basın tribününün bitmemesine kendilerinin de bir anlam veremediğini belirten Yolbulan, "Burasını Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü yapıyor, her şeyi onlar tarafından yapılan bir stadyum. Bu stadyumu konuşmaktan biz de bıktık. 2 senedir bir tribünlerin yapımı bitmedi. Ne zaman bitecek bilmiyoruz. Bu konuyu büyüklerimize sormak lazım." dedi.

'KULÜPTE ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİK YAPTIK'

Kulüpte lüzumsuz masraf musluklarını kapattıklarını belirten Başkan Yolbulan, "Biz göreve geleli 5 ay oldu. Sıkıntılı bir kongre süreci yaşandı. Hem mali hem de idari anlamda sıkıntılar vardı. İlk 2 ay kulubümüzde hem mali hem idari anlamda eksiklikleri tespit ettik. A'dan z'ye bir bozukluk olduğu ortaya çıktı." diyerek şöyle devam etti:

"Bizim adımıza işleri takip edecek bir genel müdür veya CEO da diyebileceğimiz Hakan Ayvaz beyi göreve getirdik. Mali anlamda biraz savurgan yapı olmuş, bu kötü anlamda diye bir şey söylemiyorum. Emenike'den alınan 18x500 bin Euro'luk senetler her anlamda bir rahatlığa neden olmuş. İlk yaptığımız iş kulübün gelir gider dengesini düzeltmek oldu. Lüzumsuz masraf musluklarını kapatıp ayağımızı yorganımıza göre uzattık. Daha sonra tesisimizde değişiklik yaptık. Metin Türker Tesisleri'mizi teknik heyet ve futbolcularımıza tahsis ettik. Bu geçici bir çözüm idi."

ARSAYI KARABÜKSPOR'A KAZANDIRIRSAK EN HAYIRLI İŞİ YAPMIŞ OLACAĞIZ

Kardemir Karabükspor'un asıl probleminin tesis olduğunu belirten kulüp başkanı Yolbulan, "Biz geçici bir çözüm bulduk. Ama bizim asıl problemimiz bir tesis idi. Bu konuda sayın Valimiz İzzettin Küçük bize yardımcı oldu ve Milli Emlak'tan yer arayarak Hamzalar Mevkii'nde 100 dönümlük bir arsayı bize tahsis etti." diyerek, şu ifadeleri kullandı:

"Öğrendiğimiz kadarıyla arka ile ilgili karar başbakanlıkta son imzada. Eğer bu arsayı Kardemir Karabükspor'a kazandırırsak en hayırlı işi yapmış olacağız. Tabi sportif başarı da önemli ama bu başarı bugün olur yarın olmayabilir ama tesis hangi yönetim, hangi hoca gelirse gelsin, hangi futbolcu gelirse gelsin onlara tesis kazandırmış olacağız. Bu tesis ile ilgili projelerimiz var ama ilk önce bir imzadan çıksın."

İSTEDİĞİMİZ TRANSFERLERİ YAPAMADIK

Transfer dönemi için geç bir dönemde görevi devraldıklarını belirten Yolbulan, "22 Temmuz'da göreve geldik. Kulübün mali durumunu görüp ona göre transferler yapana kadar biraz geç kaldık. Tam istediğimiz transferleri o zaman yapamadık. Görüldüğü gibi şu anda dar bir kadromuz var." dedi.

Yıllardır alışıla gelen davranış biçimini yıkmaya çalıştıklarını da belirten Başkan Yolbulan, "Tolunay hocamızın teknik ve tattik anlayışını sahaya yansıtmak için oyuncularımızın, yıllardır edindikleri alışkanlıklarını terk etmeleri gerekiyor." diyerek şöyle devam etti:

"Kardemir Karabükspor'da bir şeye alışmışlar. Kardemir Karabükspor uzun bir süre nedense memur zihniyetine hakim olmuş bir futbolcuların hakim olduğu bir hale gelmiş. Hocamızın da zaman zaman dile getirdiği futbolcuya hakim olan bir düzen süreci yaşanmış ve futbolcuların her istediğini yaptırdığı, her dediğini hocaya ve yönetime kabul ettirdiği bir dönem yaşamış. Böyle bir kadro var idi. Bunlar hemen kesilip atılacak bir şey değildi.

Hocamızın ısrarlı tutumu, disiplinli yapısı bu tür futbolcularla çalışmama isteği, futbolcu kardeşlerimiz de gördü ki hocanın bir oyun anlayışı var yapmak istediği alışkanlıklarından farklı bir şekil, yönetim olarak hocanın sonuç ne olursa olsun yanında veya arkasında durduğunu görünce futbolcular da ona göre hareket etmeye başladı. Sahada mücadele azmi, gücü değişti, iyi oynamak veya kötü oynamak farklı bir şey ama kötü mücadele etmeye kimsenin hakkı yok. Kötü koşmaya da kimsenin hakkı yok. Bu anlayışa uymaya şans vermemeye başladı. Bir futbolcu eğer bir takımda birkaç sezon geçirdiyse hemen genç futbolcuların ağbisi oluyor ama bunu suistimal etmelerinden dolayı da takımda huzursuzluk olur.

Bakın bir zaman bu takım da Emenikespor, Cernatspor, İlhan, Muhammetspor, Birolspor oldu. Bunlar bitti artık Kardemir Karabükspor var. Bu sisteme bu teknik heyet ile bu yönetim ile uyum içinde çalışmak isteyen tüm futbolcu arkadaşlarımız ile uzun süre çalışmak isteriz. Şu anda bizim sahadaki futbolcularımız ile uyum içindeyiz. Hepsinden memnunuz. Bakım şuanda 13-14 kişi ile oynuyoruz. Hocamız elinde kadro olmadığı için galip maçlarda vakitten çalmak için son dakikalarda değişiklik yapmak zorunda kalıyor."

EN AZ 4 TAKVİYE YAPACAĞIZ

Ara transferde takviye yapılacağını da belirten Başkan Yolbulan, "Hocamız ile birlikte 2 aydır ara transfer döneminde nasıl takviyeler yaparız konusunda çalışmalarımız oldu ve hala da sürüyor. Nerelere hangi adamları alırız, kimlere ihtiyacımız var, hangi bölgelere nasıl futbolcu alacağız gibi konularda her bölgeye de en az 3-4 futbolcu alternatifi olmak üzere çalışıyoruz. Artık isimleri de iyice belirledik. Bir kısmı ile de görüşmeleri prensip olarak bitirdik." diyerek, şunları söyledi:

"Biliyorsunuz transfer piyasası oynak bir piyasa onun için resmi bir şey olmadan açıklamak istemiyoruz. Ama bu kadroya Sivasspor'dan aldığımız stoper Murat Akçay dışında en az 4 futbolcu daha alacağız. Bir aksilik olmadığı sürece 7 Ocak'tan sonra 3-4 gün içinde transferi bitirmiş olacağız. Bu arada Pedersan, Sebastian ve Eren’e kulüp bulmalarını söyledik. Pedersan ve Sebastian Türkiye'de kalmak istediklerini belirttiler. Kulüp bulana kadar bizimle idman yapabileceklerini söyledik."

LUALUA'YI BONSERVİSSİZ VERMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL

Takımdaki en büyük problemlerden biri olarak görülen Lualua’nın şu anda Kardemir Karabükspor'un mukaveleli futbolcusu olduğunu belirten Başkan Yolbulan, "Lualua disiplin problemi çıkardığını herkes biliyor, Trabzonspor maçında formasını yere atması ile başlayan, idmanlarda isteksiz davranması, Tolunay hoca ile iletişim kurmasında sorun yaşaması, hocanın da disiplinli yapısına uygun olmayan bir futbolcu. Ailesi Ankara’da bu yüzden sık sık Ankara’ya gitmek istiyor. Geçtiğimiz sezon izin konusunda kendisine taviz verilmiş. Tolunay hoca ise deplasman maçından bile takımı dağıtmadan, Karabük’e getiren, izin verse bile Karabük dışına çıkartmadan takımı bir arada tutmaya çalışıyor, tabi Lualua da buna alışkın olmadığı için sıkıntıya neden oldu." dedi.

Lualua'nın bu sene maçlarda bile isteksiz davrandığını, geçtiğimiz sezon özellikle büyük maçlarda müthiş performans göstermesiyle bilinen Lualua'nın kaliteli, teknik özelliği olan bir futbolcu olduğuna da vurgu yapan Başkan Yolbulan, şöyle devam etti:

"Buna itirazımız yok. Ama bu sene hem saha içi hem de saha dışı Karabükspor'un isteklerine cevap veremedi. Defalarca konuşmamıza rağmen, değişen bir şey olmadı. Kendisine 5 Ocak tarihine kadar izin verdik. Bu arada bir kulüp bulursa biz de bulunduğu kulüp ile bonservis bedeli ile anlaşabilirsek transfer yapabiliriz. Ama şunu kesin ve kesinlikle söylüyorum kendisinin bonservis bedelsiz gitmesi mümkün değil.

Lualua kaliteli bir futbolcu bizde uyum sağlayamamış olabilir ama başka yerde iyi oynayabilir. Herkesin bir fiyatı var, Lualua'nın da fiyatı var. Bulamazsa Antalya kampına katılır, Hocanın vereceği idman programını uygular."

İshak Doğan için hiçbir kulüpten resmi bir teklif gelmediğini belirten Başkan Yolbulan, bonservis bedelini veren bir kulüp olursa satılacağını sözlerine ekledi. Başkan Galatasaray'dan transfer etmeyi planladıkları Dany’i sezon sonuna kadar kiralamak istediklerini, takasın da söz konusu olmadığın söyledi.

İLK YARIYI SEKİZİNCİ OLDUK DİYE HEMEN HAVAYA GİRMEMEK LAZIM

Avrupa maçların katılıp katılamayacaklarını zaman göstereceğini belirten Başkan Yolbulan, "Biliyorsunuz geçen sezon tribünlerde bir uçak posteri vardı, az kalsın uçak çakılıyordu, pisti pas geçti. Ben olaylara maç maç bakıyorum, hemen sekizinci olduk diye öyle Avrupa filan söylemeye gerek yok, ama önümüze de Avrupa maçları gelirse onlara katılmayacağız demeyiz." dedi.

Başkan bundan bir ay önce ligde son sıradaki bir takım ile aralarında kaç puan fark var onun hesabını yaptıklarını belirtirken, "Biraz da gerçekçi olmak lazım. Şimdi aramızda lig sonuncusu ile 2 puan fark var ama bundan sonra ne olacağı bizim yapacağız takviyeler, diğer takımlarının takviyeleri. Bir sürü parametreler var. Bu olayı sadece kendimize bağlayamayız. Bu sene uçak pankartı yapmayalım, tren pankartı yapalım Demir Çelik'e daha yakın olur." diye konuştu.

BİZİM HEDEFİMİZ FUTBOLCULARIN PARASINI ÖDEYEN BİR KULÜP OLMAK

Kardemir Karabükspor'un asıl hedefinin futbolcularının primini, paralarını ödeyen bir kulüp olmak olduğunu belirten Başkan Yolbulan, "Biz Kardemir Karabükspor olarak ayakları yere sağlam basan, mali sıkıntı yaşamayan, futbolcuların maç başlarını, transferlerini, primlerini ödeyen bir kulüp olma peşindeyiz. Bizim hedefimiz bu, eğer biz bu hedefimizi ne kadar gerçekleştirirsek diğer hedefler kendiliğinden gelir." dedi.

Bugüne kadar futbolcuların maç primlerini daha öbür maç oynanmadan ödediklerini de belirten Yolbulan, "Ne söz verdiysek yaptık. Bu başarı tesadüf mü oldu? Bu seneki ilk onbire katkı veren sadece 4 yeni futbolcu var. Geçen sene bu takım niye istikrarlı değildi. Sen futbolcunun primini vermezsen bir sene sonra da yeni gelen futbolcunun kucağına bırakırsan, o futbolcu oynamaz doğal olarak. Az ver zamanın da ver. O zaman bu sahaya yansır. Ondan sonra da Avrupa mı olur başka bir şey mi ondan sonra göreceğiz. Biz futbolu ile kendinden söz ettiren, düşmeyi düşünmeyen lig de kalıcı bir takım oluşturmak için çalışıyoruz, çalışacağız." diye konuştu.

Prim sistemini sezon başında belirlendiğini belirten Yolbulan, "Bizim prim sistemimiz belli. Sadece 4 büyük takımlar için verilen normal primin 2 katını veriyoruz. Fenerbahçe karşısında galip gelmemiz tabi güzel oldu ama para bakımından ucu bize dokundu. Ama ben bunu prime bağlamıyorum, bakın Türkiye'de maalesef ulusal basında 3 büyük takımlarla oynadığınız zaman haber oluyorsunuz. Ama diğer takımlarla oynadığımız zaman haberi büyüteç ile arıyorsunuz. Haber olmak için ya saha da çok kötü bir olay olacaksınız veya Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ile oynayacaksınız. Futbolcu bunu bilmiyor mu?" dedi.

Maçlarını oynadıkları Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı için de değerlendirmelerde bulunan Başkan Yolbulan, "Bakın biz bir hafta öncesi Konya'da daha sert, kötü koşulda ve ağır bir sahada maç yaptık. Türkiye’nin şartları bu. Ankara, Konya ve Eskişehir'de de kışın akşam maçları yapıldığında bu sıkıntı var. Ama sahanın diğer fiziki şartlarına katılıyorum ama saha için yapılan eleştirilere katılmıyorum. Fenerbahçe zemin yüzünden yenilmedi, bunu söylemek ayıp bir şey, en kötü futbolunu oynadı." diye konuştu.

KULÜPLER BİRLİĞİ BİR KOMİSYON KURDU

Taslak halinde olan spor yasası hakkında da bilgi veren Başkan Yolbulan, "Kulüpler Birliği olarak bir komisyon kuruldu. Bu komisyon bu yasa üzerinde çalışıyorlar, çok yakında da bir rapor hazırlayacaklar. Bakanlığa sunacaklar, bu arada Gençlik ve Spor Bakanı değişti. Ben bu yasanın bugünden yarına hatta bu sene de çıkacağını zannetmiyorum. Spor kulüplerinin kaldıramayacağı çok ağır müeyyideler var, büyük oran da değişeceğini zannediyorum." dedi.

TOLUNAY KAFKAS'A HER KONUDA GÜVENİYORUZ

3-4 maç kaybedildiğinde bir hocanın gönderilmesini yanlış bulduğunu belirten Başkan Yolbulan, "Bakın biz de bu sıkıntıları yaşadık ama biz böyle bir şey yapmadık. Bir kulübün sezon başında en önemli kararı teknik direktör bence, eğer doğru hocayı kulübe kazandırmadıysanız ondan sonra sezon içinde sıkıntı yaşamaya mecbursunuz. Hoca değiştirip de başarılı omuş bir Anadolu kulübü tanımıyorum ama bu da hayatın bir gerçeği. Onun için baştan doğru karar vermek lazım, biz Tolunay Kafkas hocada doğru bir karar verdiğimizi düşünüyorum. Tolunay hoca ile uzun yıllar çalışmak isteriz." diyerek konuşmasını tamamladı.


CİHAN