'Süper savcı' toprağa verildi

Evinde ölü bulunan Samsun Cumhuriyet Savcısı Murat Gök, son yolculuğuna uğurlandı. Süper Savcı Gök’ün cenazesi, vasiyeti üzerine, görev yaptığı Samsun’da toprağa verildi.

Süper savcı toprağa verildi
13 Nisan 2013 Cumartesi 14:53 tarihinde eklendi, 1.552 kez okundu.

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde karaciğer ve böbrek yetmezliğinden dolayı tedavi görürken dün akşam saatlerinde koruması tarafından adliye lojmanlarındaki evinde ölü olarak bulunan Murat Gök için bugün Samsun Büyük Camii’nde cenaze töreni düzenlendi.

 
Savcı Gök’ün cenazesine Mersin’in Silifke ilçesinde polis memuru olarak görev yapan ayrıldığı eşi Saadet Hüküm ve 11 yaşındaki kızı Edanur Gök de katıldı. Babasının ardından uzun süre gözyaşı döken Edanur Gök’ü annesi teselli etti.
 
VASİYETİNE UYULDU
Ölüm nedeninin henüz belirlenmediğini söyleyen Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, "Kendisi Samsun’da defnedilmek istiyordu. Ailesi de buna uydu, ondan dolayı Samsun’da defnedilecek. Zaten belli rahatsızlıkları vardı. Sonuçta şifa bulamadı ve kaybettik. Hepimiz üzgünüz. Ölüm nedeniyle ilgili incelememiz devam ediyor. Sonucu ayrıca bildireceğiz" dedi.
 
"DUALARINIZI BEKLİYORUZ"
Savcı Gök’ün İstanbul’da yaşayan avukat kardeşi Bülent Gök ise, abisini kaybetmenin acısını yaşadığını söyledi. Bülent Gök, "Malum bir hastalığı vardı. O hastalığından dolayı da kaybettik. Hepimizin başı sağ olsun. Dualarınızı bekliyoruz. Kardeşim, sonuçta içim yanıyor. Az çok nasıl birisi olduğunu herkes biliyordu. Biz iki kardeşiz. İnsanların kardeşini anlatması çok zor. O benim hem kardeşim hem de babamdı. En son 2 hafta önce görüştük. Mukadderat diyoruz" diye konuştu. 
 
Savcı Murat Gök, Büyük Camii’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazından sonra Kıranköy Mezarlığı’na defnedildi.
 
UZUN SÜRE RAPOR ALMIŞTI
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcıları Kararnamesi ile 2009 yılında Samsun’a Cumhuriyet Savcısı olarak atanan Gök, İzmir’de özellikle ANAFOR adlı operasyonla Türkiye gündeminde uzun süre adından bahsetmişti. Savcı Murat Gök, Samsun Cumhuriyet Savcısı olarak görev yaparken hastalığından dolayı uzun süredir raporluydu.

İHA