Süper yıldız Kartal yolunda

Kevin Love’dan olumlu yanıt alamayan, ancak Semih Erden’in sakatlanması nedeniyle pota altına takviye zorunluluğu bulunan Beşiktaş, sponsor firma ‘Milangaz’ın da istediği Lamar Odom ile imza aşamasına geldi

Süper yıldız Kartal yolunda
24 Kasım 2011 Perşembe 08:51 tarihinde eklendi.

 

NBA’deki lokavt nedeniyle kadrosuna bir yıldız daha katmak isteyen, ancak Kevin Love’dan olumlu yanıt alamayan Beşiktaş Milangaz, Los Angeles Lakers’ın yıldızı Lamar Odom ile anlaşmaya çok yaklaştı.
 
Göttingen maçında el baş parmağı kırılan ve dün ameliyat olan Semih Erden’in sahalardan en az 2 ay uzak kalacağının açıklanması sonucunda pota altına takviye yapma kararı alan siyah-beyazlılar’da, Coach Ergin Ataman’ın 5 numaralı pozisyonda oynayan Marcin Gortat ya da Chris Kaman’ı takımda görmeyi daha çok istediği, ancak sponsor firmanın şöhreti nedeniyle Lamar Odom ismine sıcak baktığı öğrenildi. Lakers’ta forma giyen yıldız basketbolcunun, kalan kontratının 1 yıl olması nedeniyle sigorta bedelinin daha az olması ve 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası’nda da 5 numaralı pozisyonda başarıyla oynaması nedeniyle Ataman’ın da bu transfere ‘olur’ dediği ve görüşmelerin hızlandığı da belirtildi. Khloe Kardashian ile evli olan Odom’ın transferinin önündeki tek engel Ermeni diasporası olarak gösterilse de, bu transferde istekli olan yıldız oyuncunun eşini de ikna ettiği aktarıldı.
 
Ömer Aşık için de devreye girdiler
Beşiktaş Milangaz, Lamar Odom transferini bitirmek için çaba harcarken, Ömer Aşık için de nabız yoklamaya başladı. Önceki gece bu oyuncunun menajeri ile temasa geçen siyah-beyazlılar, Fenerbahçe Ülker ve Galatasaray Medical Park’ın da istediği milli basketbolcuya resmi tekliflerini iletti. Ancak Ömer Aşık’ın aylık 225 bin dolar istemesi nedeniyle bu transferin beklemeye alındığı da ifade edildi.
Öte yandan NBA’in sayı kralı Kevin Durant ismi de yurtdışındaki internet sitelerinde Fenerbahçe ile anıldı. Haberlerde bu transferin Ülker sponsorluğunda gerçekleşeceği iddiasına yer verildi.

Milliyet