Şüpheliyi motosiklet bayisi ihbar etmiş

Fransa'nın Toulouse kentindeki saldırıları işlediği tahmin edilen şüpheliyi bir motosiklet bayisinin ihbar ettiği ortaya çıktı.

Şüpheliyi motosiklet bayisi ihbar etmiş
21 Mart 2012 Çarşamba 19:04 tarihinde eklendi, 1.082 kez okundu.

Fransız Haber Ajansı'na göre, Toulouse kentinin kuzeydoğusunda Yamaha motosiklet bayisi olan Christian Dellacherie, şüphelinin kimliğini tespit eden ilk kişi oldu. 
    
Şüphelinin saldırılardan önce Yamaha bayisine gelip, hırsızlığa karşı kullanılan ve motosikletin en son yerini belirleyen manyetik kartın nasıl devreden çıkartılacağı sorusunu yönelttiği belirlendi. 
    
Bayi, polise verdiği ifadede, şüphelinin, motosikletini boyamak için söktüğü gerekçesiyle bu soruyu yönelttiğini söyledi. 
    
Musevi okuluna yapılan saldırıdan sonra polislerin bütün Yamaha bayilerini dolaşıp, ellerindeki video kayıtlarını izlettirdiğini kaydeden bayi Dellacherie, yine kayıtlarda gördüğü motosikletin de yarısının beyaza boyalı olduğunu görünce yıllardır tanıdığı gencin saldırıyı gerçekleştiren kişi olduğunu kanısına kapıldığını söyledi. 
    
Fransız bayi, saldırıyı yapan ve kendisini ziyarete gelen genç arasında bağlantı kurduktan sonra şüphelini kimliğini polise verdiğini ifade etti.