Süpürgelik Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Ev dekorasyonunuzu kusursuz bir şekilde tamamlamak için doğru süpürgelik seçimi şart. Nelere dikkat etmeniz gerektiğini bu yazıda bulabilirsiniz.

Süpürgelik Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
24 Mayıs 2016 Salı 20:51 tarihinde eklendi, 5.766 kez okundu.

 

 

Ev dekorasyonunuzu http://www.bahcelievlertemizliksirketi.com/ kusursuz bir şekilde tamamlamak için doğru süpürgelik seçimi şart. Nelere dikkat etmeniz gerektiğini bu yazıda bulabilirsiniz.

 

Ev dekorasyonu incelik isteyen bir iş. İçinize en fazla sinen, en muhteşem halini bulmak için oldukça zaman harcamanız gerekebilir. Ne var ki, bu süreçte sıklıkla gözümüzden kaçan bir dekorasyon malzemesi var: süpürgelikler.

 

 iç duvarlarınızın en buradan alt kısmını kapatan bir kaplama malzemesidir. Eskiden akla hemen tahta olanlar gelirdi ama şimdi metal ve plastikten yapılabildiği gibi, tahtadan yapılanların da birçok çeşidi var. Mesela, son zamanlarda gül ağacı ve bambudan yapılanlar oldukça rağbet görüyor.

 

Bu malzeme, duvarlarınızdaki sıva bitimini veya boya damlalarını kapatarak daha estetik bir görünüm sağlamanın yanı sıra, parkeler döşenirken bırakılan genleşme http://www.bahcelievlertemizliksirketi.com boşluğunun kapatılmasına ve teknoloji çağının vazgeçilmezi olan kabloları saklamanıza da yardımcı oluyor. Elbette, boya veya duvar kağıdı ile zemin döşemesi bittikten sonra monte ediliyor. Montajda, köşelerin kusursuz şekilde birleştirilmesinde iyi işçilik çok önemli.

 

Seçebileceğim süpürgelik modelleri neler?

 

Piyasada tahmin ettiğinizden çok daha fazla model var. Bu modeller renk, malzeme, tasarım, marka ve menşei açısından farklılık gösteriyor. Burada dikkat etmeniz gereken ihtiyacınıza en uygun ve parkelerinizle en uyumlu olan ürünü seçmeniz. Temel olarak dört çeşit model arasından seçim yapabilirsiniz: parlak, mat, alüminyum ve lake.

 

Her modelin birkaç yükseklik seçeneği vardır. O yüzden, duvarlarınızın ölçüsüne ve aklınızdaki tasarıma göre en ideal yüksekliği belirlemeniz gerekiyor. Örneğin, lake olanlarda daha fazla yükseklik seçeneği mevcuttur. Seçiminizi bu ayrıntıya göre belirlemeniz de mümkün.

 

Alüminyum ve lake olanların renkleri kendi içinde az çok benzer. Tahta olanlarındaysa çeşit artıyor ama onlarda da ürünün yapıldığı malzeme renk adı olarak kullanılabiliyor. Örneğin, açık kahverengi arıyorsanız akçaağaç ve çam, daha koyu kahverengi arıyorsanız ceviz veya kirazı tercih edebilirsiniz.

 

Hangi süpürgelikler hangi laminat parke veya lamine parkeler ile uyum sağlar?

 

Şimdi, dekorasyonunuzun en can alıcı sorusuna geldik. Süpürgeliğiniz ve laminat parkeniz uyumlu olmalı demek kolay. Peki, bu uyumu nasıl yakalayacağız?

 

Uyum, ille de süpürgeliğin laminat parkeyle aynı renkte olması anlamına gelmez. Burada, ustanızın veya iç dekorasyon uzmanınızın önerilerinin yanı sıra sizin zevkleriniz ve içgüdüleriniz de devreye girecek. Bize sorarsanız, kontrast renkleri düşünebilirsiniz. Özellikle, açık renk zeminde karar kıldıysanız koyu renk ürünler iç mekanınızda oldukça şık duracaktır.

Elbette, uyum denilince sadece renk uyumunu düşünmemek gerekir. Laminat parkenizin deseni, dilimlerin ölçüleri ve şekli de hesaba katılmalıdır. Bunlara paralel olarak seçeceğiniz yükseklikteki süpürgelikler çok daha şık görünecektir. Son olarak, zeminle doku uyumunu da göz önünde bulundurabilirsiniz.

 

Laminat parkenizle uyumlu olan süpürgelikleriniz monte edildikten sonra, dekorasyonunuzu tamamlamanın tadını çıkarabilirsiniz!