"Süreç herkesin ortak isteği"

BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Mersin'in Tarsus İlçesi'ndeki nevruz mitinginde yaptığı konuşmadı, sürece destek verdiklerini belirterek, "Kimileri diyor ki 'Bu plan Tayyip Erdoğan'ın istediğidir. Hayır arkadaşlar, bu herkesin istediğidir. Herkes barış, özgürlük, kardeşlik istiyor" dedi.

Süreç herkesin ortak isteği
20 Mart 2013 Çarşamba 19:21 tarihinde eklendi.

 

Çağlayan Mahallesi'nde yapılan nevruz mitingine BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Akdeniz İlçe Belediye Başkanı Fazıl Türk ile il ve ilçe yöneticileri ile yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Mitingde yakılan nevruz ateşi etrafında halaylar çeken BDP'liler, yerel sanatçıların konseriyle de eğlendi.
 
Mitingde konuşan BDP'li Kürkçü, Kürtçe ve Türkçe konuşarak, mitinge katılanların nevruzunu kutladı. Kürkçü, bu yıl kutlanan nevruzla birlikte, özgürlüğe açılan kapının anahtarının da çevrildiğini belirterek, şöyle konuştu:
 
"Bu kapıyı açmaya başlıyoruz. Bu yol açılıncaya kadar, çok insanımızı, kızlarınızı, oğullarınızı feda ettiniz. Onların önünde saygıyla eğiliyorum. Kürt halkının özlemlerini, taleplerini bastırmak, onları tekleştirmek, asimile etmek, kültürlerini ve kimliklerini yok etmek için Türkiye'nin güzel evlatlarını Kürt halkının üzerine sürdüler. Onlar da hayatlarını kaybetti.

Onları da buradan selamlıyoruz. Kaybı için yas tutuyoruz, hepimizi birbirimizin kaybı önünde eğiliyoruz. Gençlerimizi, evlatlarımızı birbirinden ayırt etmiyoruz. Hepsinin yaşaması için, geleceği için, özgürlüğü için mücadele ediyoruz. Kürt halkının sevgili önderi Sayın Abdullah Öcalan, bir plan koydu ortaya. Bu kanlı çatışmayı bitirecek bir plan. Kimileri diyor ki 'Bu plan Tayyip Erdoğan'ın istediğidir.' Hayır arkadaşlar, bu herkesin istediğidir. Herkes barış, özgürlük, kardeşlik istiyor.

Kürt halkına, Türkiye'nin bütün ezilen halklarına, hiç kimse özgürlüğü, barışı, kardeşliği, eşitliği, barışı bir altın tepside sunmuyor. Bu özgürlüğü, siz hak ettiniz, mücadele ettiniz kazanıyorsunuz. Sayın Abdullah Öcalan, bu özgürlüğün içinde gerçekleşeceği koşullarla ilgili bir plan sundu. Diyor ki 'Madem silahlı çatışmanın bitmesini istiyorsunuz, o zaman bu çatışmanın bitmesinin koşullarını hazırlayın. Bu çatışmanın sona ermesi için bizim siyasi haklarımızı tanıyın, biz de siyasi yoldan mücadele edelim.'

Demek ki Kürt halkı için asıl mücadele şimdi başlıyor. Sadece kendisi için ve kendi yaşadığı alanlar için değil, bütün Türkiye'nin geleceği, hak, eşitlik, özgürlük, daha iyi bir yaşam için mücadele asıl şimdi başlıyor. Ama bu kan dökmeden bir mücadele olacak."
 
Mitinge katılanlar sık sık Öcalan lehine sloganlar attı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı miting olaysız sona erdi.

DHA