"Süreç için güçlü bir istek var"

Akil İnsanlar Akdeniz Heyeti üyelerinden oyuncu Lale Mansur, ziyaret ettikleri yerlerde aynı endişe ve kaygılarla karşılaşmalarına karşın herkeste çözüm sürecinin devam etmesi ve kalıcı olması yönünde güçlü bir istek olduğunu söyledi.

Süreç için güçlü bir istek var
21 Mayıs 2013 Salı 18:18 tarihinde eklendi.

Antalya’da bulunan Akil İnsanlar Akdeniz Heyeti üyeleri merkez Aksu ilçesindeki Anadolu Park Restoran’da sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi.

Basına kapalı gerçekleştirilen görüşmeler yaklaşık 3 saat sürdü. Toplantı sonunda kameraların karşısına geçen heyet üyesi Lale Mansur, gelinen süreçle ilgili genel bir değerlendirme yaptı. Dün Isparta’da, bugün ise Antalya’da olduklarını hatırlatan Mansur, her iki şehirde de verimli görüşmeler yaptıklarını diye getirdi. Heyet olarak beklentilerinin, herkesin düşüncesini söylemesinden yana olduğunu ifade eden Mansur, “Her türlü fikri, öneriyi, itirazı kayda geçiriyoruz.

alışmamız için önümüzde bir aylık süre var. Hükümete, partilere, basına Detaylı bir rapor olarak ileteceğiz.” dedi. Kendisinin de yer aldığı 10 kişilik bir masada, fikir beyan eden bir bayan avukatın Türkiye için Küba modelini bile önerdiği bilgisini paylaşan Mansur, bütün bunların raporda yer alacağını söyledi.

Lale Mansur bir soru üzerine, ziyaret ettikleri yerlerde hemen hemen aynı endişe ve kaygılarla karşılaşmalarına karşın, sürecin devam etmesi, hatta kalıcı hale gelmesi yönünde ‘güçlü bir istek’ gördüklerini belirterek, “Bütün Akdeniz bölgesinde kaygı, endişe ve istekler çok ortak. Bizim işimiz de bunları aktarmak.” diye konuştu.

Akil İnsanlar Akdeniz Heyeti’nin STK temsilcileri ile görüşmesi sırasında yaklaşık 100 kişilik bir grup dışarıda protesto gösterisi yaptı.


CİHAN