"Süreci BDP heyeti yürütüyor"

İmralı adasından dönen Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, aile ziyareti yaptıklarını belirterek, süreci BDP heyetinin yürüttüğünü söyledi.

Süreci BDP heyeti yürütüyor
23 Eylül 2013 Pazartesi 20:28 tarihinde eklendi.

Öcalan ile aynı cezaevinde kalan bazı mahkum yakınları da gittikleri İmralı Adası'ndan döndü.

Sabah saatlerinde geldikleri Gemlik Jandarma karakolunda İmralı'ya giden Kardeş Mehmet Öcalan ve mahkum yakınları akşam üzeri adadan döndü. İmralı Adası'ndaki Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'nde tutulan Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan ve diğer mahkumların yakınları Gemlik Jandarma Komutanlığı'na geldikten sonra işlemlerini tamamlayıp buradan ayrıldı.

Mehmet Öcalan, jandarma komutanlığından çıkışta gazetecilerin "Abdullah Öcalan bir mesaj verdimi?" şeklinde ki sorularına; "Aile görüşünü yaptık, fazla diyeceğimiz bir şey yoktur. Bundan on gün önce buradaki süreci götüren heyet geldi. Konuşmuşlar, onlar ne söylemişlerse öyledir. Ben onun üzerine bir ek yapacak durumda değilim." şeklinde cevap verdi.

"Demokratikleşme paketi ile ilgili bir mesaj verdi mi?" sorusuna ise Öcalan, "Yok hayır, yani bilemiyorum. o heyete sorarsanız daha uygun olur, doğru olur. Biz aile görüşü yapıyoruz, süreci biz götürmüyoruz, gelen heyet, BDP heyeti götürüyor, onlara sorarsanız daha sağlıklı olur ve doğru olur." şeklinde sözlerini tamamladı.


CİHAN