"Süreci gayesine ulaştıracağız"

Diyarbakır'da partisinin düzenlediği iftar yemeğine katılan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, geçmişte çok ocakların sönüp, çok yüreklerin yandığını belirterek, çözüm sürecini gayesine ulaştıracaklarını söyledi.

Süreci gayesine ulaştıracağız
13 Temmuz 2013 Cumartesi 23:02 tarihinde eklendi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır'da Ak Parti İl Başkanlığı'nca düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Vali Cahit Kıraç ve Bakan Yardımcısı Kubettin Arzu ile partililerin katıldığı iftar öncesinde konuşan Eker, geçmiş yıllarda bölgede ve Türkiye’de vatandaşların acı ve gözyaşı dolu günler geçirdiğini belirterek şöyle dedi:
 
"Çok ocaklar söndü, çok yürekler yandı. Ama şimdi özellikle son 5-6 ay içerisinde gelişen umut dalga, dalga hem bu bölgeyi, ilimizi, bölgemizi hem bütün Türkiye’yi umut dalgalarıyla kaplamış durumda. Ve biz barışı bir şekilde provoke etmek isteyenlere inat birlikte umuda sarılarak, sevgiyi büyüterek geliştirerek birbirimize daha fazla tolerans, daha fazla hoşgörü, farklılıklara karşı biraz daha hoşgörüyle birbirimize yaklaşmayı, tahammül etmesini öğrenerek birbirimize bu süreci inşallah birlikte gayesine ulaştıracağız.

Diyarbakır ve bölgemiz bu umut dalgasıyla birlikte gerek yatırımlar açısından gerek istihdamın geliştirilmesi açısından, inanç, kültür turizmi açısından bölgemiz büyük bir ilgi odağı haline geliyor. Artık Diyarbakır’ın sokaklarında gezdiğimizde Türkiye’nin değişik bölgelerinden gelen turist kafileleriyle karşılaşıyoruz. Tarımda, hayvancılıkta bu bölgenin kalkınması için önemli lokomotif sektör grubunda olan ekonomik faaliyetler bu umut dalgasıyla, barış süreciyle birlikte çok daha iyi noktaya geldi. İstihdam, altyapı meselelerimizi de bu süreçte birlikte çözeceğiz.

Diyarbakır her gün biraz daha kamu yatırımlarından daha fazla nasip alıyor. Sayın Başbakanımız bu çözüm sürecinin her en pahasına olursa olsun sonuca ulaştırmasında kararlı. Bunu her halükarda yapacağız ve başaracağız, Türkiye’yi hak ettiği özlediği, sevgi, barış, birlik, kardeşlik ortamına kavuşturacağız. 75 milyon insanın hiçbir zaman birbiriyle bir problemi olmadı. İnançları etnik kimlikleri ne olursa olsun insanlar birbirlerine hep toleransla hoş görüyle baktılar.

Ama sistemin ürettiği problemler vardı. Sistemin ürettiği problemler sebebiyle acılar çekti bu bölgenin insanları ve bütün Türkiye. Şimdi bunları biz birer, birer çözüyoruz. Kararlı adımlarla Türkiye’yi birlikte ve beraberlik iklimine doğru götürüyoruz."

DHA