"Süreci geri götürmek isteyenler çıkabilir"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, demokratikleşme paketinin Türkiye’ye sunduğu en önemli değerin devletin bir zihniyet değişimini ortaya koymuş olması olduğunu belirtti.

Süreci geri götürmek isteyenler çıkabilir
21 Ekim 2013 Pazartesi 19:06 tarihinde eklendi.

Partisinin Eskişehir İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Kurtulmuş, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.Türkiye’nin önemli 3 seçimin yaşanacağı sürece girdiğini değinen Kurtulmuş, bu sürecin Türkiye'nin gelecek 30-40 yılını belirleyeceğini kaydetti.

Numan Kurtulmuş, “Önceden vatandaşının her türlü farklılığından korkan devlet anlayışı vardı. Şimdi Türkiye zihniyet değiştiriyor. Artık Türkiye vatandaşından korkan bir devlet eliyle yönetilen ülke olamaz.” dedi.

Kurtulmuş, bazı kesimlerin bu süreçlerin geri döndürülmesi için bir takım oyunlar oynayabileceğini vurgulayarak, “Ama beyhude. Bu millet hep devlet millet dayanışmasını destekliyor. Balyozcu, Ergenekoncu, elit, seçkin bir takım çevrelerde artık bu oyunları sürdüremeyeceğini, 28 Şubat, 12 Eylül gibi tezgahların kurulamayacağını düşünüyorum.” diye konuştu.

"TÜRKİYE ARTIK VATANDAŞINDAN KORKAN BİR ÜLKE OLARAK YÖNETİLEMEZ"

Demokratikleşme paketinin Türkiye için önemli bir atılım olduğunu dile getiren Kurtulmuş, bu paketin Türkiye’ye sunduğu en önemli şey’in devletin bir zihniyet değişimini ortaya koymuş olması olduğunu vurguladı.

Önceden vatandaşının her türlü farklılığından korkan, çekinen bir devlet anlayışı var olduğunu dikkat çeken Kurtulmuş, şöyle dedi: “Gayrimüslim, Süryani, Musevi, Dindar vatandaşından, 18-20 yaşındaki kızın başındaki başörtüsünden, dinlediği müzik, siyasi anlayış, kullandığı dilden korkan bir devlet vardı. Şimdi bu paketle Türkiye uzunca bir süredir milletin gösterdiği istikamette atılan adımlar paketi ortaya koymuştur. Ama öncelikle zihniyet değiştiriyor Türkiye.

Türkiye artık vatandaşından korkan bir devlet eliyle yönetilen ülke olamaz. Bu paket, bütün farklıları bir kazanım ve ülkemize ileriye götürün bir anlayışla hazırlanmıştır. Ve devlette ciddi derecede zihniyet değişimi ortaya çıkmıştır.

Bu paket uygulandıkça söylenenlerin ne anlama geldiği daha iyi anlaşılacaktır. Bir paket hazırlanıp rafa konulmadı. Mürekkebi kurumadan hemen uygulanmaya konulmaya başlandı. Bunlar uygulamaya konuldukça Türkiye’nin önü açılacaktır.”

"AB RAPORUNDA YER VERSİN DİYE DEMOKRATİKLEŞME PAKETİNİ HAZIRLAMADIK"

Numan Kurtulmuş, bu seçim sürecinde ortalığı karıştıracak işlerin yapabileceğini, birilerinin bu süreçlerin geri döndürülmesi için bir takım oyunlar oynayabileceğini işaret etti. “Ama beyhude. Onların hiçbirisi para etmeyecektir.” diyen Kurtulmuş, şöyle konuştu: “Bu millet hep devlet millet dayanışmasını destekliyor. Bir takım elitler, bir takım seçkinler millete rağmen demokrasiyi geri döndürmeye çalışıyor.

Güçleri yettiğinde ihtilal yaptırıyorlar. Sonrasındaki ilk seçimlerde ise millet sandıkta cevabını veriyor. Bu Balyozcu, Ergenekoncu, elit, seçkin bir takım çevrelerde artık bu oyunları sürdüremeyeceğini, 28 Şubat, 12 Eylül gibi tezgahların kurulamayacağını düşünüyorum. Artık köprülerin altından çok sular geçmiştir. Bu millet kararını vermiştir.”

Demokratikleşme paketinin içerideki gibi dışarıda ilgi çektiğini aktaran Kurtulmuş, “AB ilerleme raporunda olumlu bahsetti, yer verdi. Biz bunu AB raporunda ‘iyi şeyler bahsedecek’ diye yazmadık.

Türkiye bu yolda ilerleyecek diye bunu yazdık. AB raporunda bu konuda işi şeyler yazmasa da bile biz bunu yapacağız. Türkiye’nin her yerindeki insanlar birinci sınıf insan olmayı hak ediyor. iyi İyi şeyler istiyor. Biz bu istimaketten ilerlemeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.


CİHAN