Sürekli “Değişen Teknoloji” Ezber Bozuyor.

Teknolojide yaşanan gelişmelerle birlikte iş hayatımızda önemli farklılıklara yöneliyoruz. 2020 yılının popüler satış araçları başında, dijital pazarlama ve seo yer alıyor.

Sürekli “Değişen Teknoloji” Ezber Bozuyor.
02 Mayıs 2020 Cumartesi 19:12 tarihinde eklendi, 2.163 kez okundu.

Teknolojide yaşanan gelişmelerle birlikte iş hayatımızda önemli farklılıklara yöneliyoruz. 2020 yılının popüler satış araçları başında, dijital pazarlama ve seo yer alıyor. Önceki dönemlerde çok önemli görülmeyen sosyal medya, günümüzde firmalar arası rekabetin en keskin mecrasına dönmüş durumda.

 

Peki, firmalar için sosyal medyayı bu kadar öne çıkaran neydi?
 

Tabi ki, bunun yoğun kullanım ve pazarlamayı kolaylaştıran satış indikatörleri olduğunu düşünüyoruz. Sattığınız ürünü kimler satın alır? Müşterileri en yalın şekilde hedeflemek ancak sosyal medya da mümkün olabilirdi. Yine burada yerel hedeflemelerle birlikte özel filtreler (Medeni Durum, Çalışma Durumu, Yaş/Cinsiyet vb.) içeren kampanyalar da oluşturabilirsiniz. Bu ulaşmak istediğiniz noktaya sizi hızlıca taşır.

 

saat içeren bir resimAçıklama otomatik olarak oluşturuldu

 

Seo danışmanlığı ise sosyal medyadan sonra gelen etkili bir pazarlama aracıdır. Arama Motoru Optimizasyonu olarak da bilinen seo, web sitenizle üst sıralara ulaşmanızı sağlar ve organik ziyaretçi trafiğinizi arttırır. SEO ile bir gün/bir hafta ya da bir ayda asla dönüşüm elde edemezsiniz. Uzun süreli olup, sabır gerektiren bir çalışmadır. Şirketinize sağladığı en önemli katkı ise markanızın bilinirliğini arttırmasıdır. Uzmanlık gerektiren bu modeli tercih edecekseniz, seo hizmeti veren profesyonel bir ajanstan destek almanız oldukça önemlidir.

 

Sosyal medya danışmanlığı ya da seo danışmanlığı, ikisi de birbirinden etkili çalışmadır. Şirketinizin sosyal medyada varlığını göstermesi, yeni müşteriler elde etmenize büyük katkılar sunar. Satış ve ciro artışı sağlar, markanızın bilinirliğini öne çıkarır. 2020 yılının önceki yıllara göre hafif geçmesi, covid-19 kapsamında satışların azalması ya da hiç olmaması sosyal medyada alınacak önemlerle aşılabilir. Fiziki satışların azaldığı veya yok olduğu bu dönemler, internet satışlarının artmasına sebebiyet vermiştir. Tüketim, internet üzerinden yoğun şekilde sürüyor. Buradaki pazara ortak olmak, tüm olumsuzluklara rağmen satışlarınızı arttırmak istemez misiniz? Öyleyse harekete geçin! Haberde yer alan bilgiler ilginizi çektiyse ve daha fazlasını öğrenmek istiyorsanız sitemizi www.cgw.com.tr ziyaret edebilirsiniz.