Surface'in işi çok zor

Donanım devi, Microsoft ile beraber çalışmasına rağmen Microsoft'u sert eleştirdi...

Surfacein işi çok zor
25 Haziran 2012 Pazartesi 09:25 tarihinde eklendi.

 

Microsoft'un Surface tabletleri tanıtmasının ardından olumlu yorumlar gelmeye devam ediyor. Ancak Microsoft'un işletim sistemi ortaklarından olan Acer, Microsoft'u eleştirmekten hiç çekinmedi.
 
Acer üst düzey yöneticilerinden Oliver Ahrens'e göre Microsoft, Apple'ın iş modelini kopyalamaya çalışıyor. Ahrens, Surface serisinin ilgi çekmekte zorlanacağını söylüyor. Ahrens'e göre Surface, Microsoft'un "odağını kaybetmesine" ve onu en üste taşıyan PC üreticilerini unutmasına neden olacak. Şirketin kurucusu Stan Shih ise Microsoft'un Surface işinde ciddi olup olmadığından bile şüpheli.
 
Ünlü işadamı, Microsoft'un donanım üreticilerini Windows 8'li tablet üretmeye teşvik için böyle bir girişimde bulunduğunu ve diğer PC üreticilerinin bu pazara girmekle Microsoft'un pazarlama gücünden yararlanabileceğini düşünüyor. Shih, Windows 8'li tablet pazarına giren üretici sayısı yeterince arttıktan sonra Microsoft'un bu pazardan çekileceğini öne sürüyor. Microsoft için lisans satmanın, donanım satmaktan çok daha kârlı olması da önemli bir nokta.
 
Bununla birlikte Acer'ın şimdiye kadarki tablet tahminlerinde çok da isabetli olmadığını hatırlatmakta fayda var. Shih'in iddiaları, 2000 yılında Xbox ilk çıktığında oyun sektöründe gösterilen tepkileri andırıyor. O zaman da piyasanın önde gelen bazı isimleri, konsolun sadece Sony'yi rahatsız etmek için tanıtıldığını iddia etmişti, ancak Xbox'un o günden bu yana elde ettiği başarı da ortada. 

chip.com.tr