Sürgü'de Alevi Aileye, yeni suçlama

Malatya'nın Doğanşehir İlçesi'ne bağlı Sürgü Beldesi'nde geçen Ramazan ayında, Alevi bir aile ile davulcu arasındaki tartışmayla başlayıp toplumsal olaya dönüşen olaylarla ilgili dava sürerken, davulcunun annesi savcılığa başvurarak, "Evimize gelip hakaret yağdırdılar, tehdit ettiler" iddiasında bulundu.

01 Ocak 2013 Salı 19:07 tarihinde eklendi.

 

Şikayet üzerine savcıya ifade veren Servet Evli, "Şehir dışındaydım. Bu sefer elimde deliller vardı, ceza almaktan kurtuldum. Peki ya olmadığı zaman?" diyerek tepkisini dile getirdi.
 
Geçen Ramazan ayında çıkan olaylar sonrası Doğanşehir Savcısı tarafından hazırlanan iddianamede, saldırıya uğradığı iddia edilen Alevi Evli Ailesi'nin bireylerinin de aralarında bulunduğu toplam 58 sanık hakkında dava açıldı. İddianamenin kabul edilmesiyle davada sanıklar ilk kez geçen 10 Aralık'ta hakim karşısına çıktı. Doğanşehir Adliyesi'nde görülen duruşmaya 52 sanık katılırken, Alevi aileye linç girişinde bulundukları iddia edilen sanıklar iddiaları kabul etmedi. Ancak duruşma sonunda, sanıkların ifadelerinin katip tarafından yazıldığı bilgisayarda ifadelerin silindiği ortaya çıktı. Mahkeme Başkanı Meltem Caner ifadelerin yazıldığı bilgisayarın TÜBİTAK'a gönderilmesine ve UYAP üzerinden de bilgisayar kayıtlarının istenmesine karar verdi ve duruşmayı 21 Şubat tarihine erteledi.
 
İfadelerin silinmesiyle ilgili tartışmalar sürerken, olayda yeni bir gelişme daha yaşandı. Olayların baş aktörlerinden Ramazan davulcusu Mustafa Evşi'nin annesi Gülbahar Evşi, Dağanşehir'de savcılığa başvurarak, "Evli Ailesi'nin bireyleri evimize gelip hakaretler yağdırdılar, bizi tehdit ettiler" iddiasında bulundu.
 
Şikayet üzerine savcının talimatıyla polis tarafından karakola götürülüp ifadesine başvurulan Servet Evli, ardından serbest bırakıldı. Gelişmeleri sosyal paylaşım sitesindeki hesabından duyuran Servet Evli, savcılığın kararıyla ifadesinin alınması için karakola götürüldüğünü ve orada kendileri hakkında ortaya atılan suçlamayı duyduklarını söyledi. Servet Evli, 'Basına ve Kamuoyuna' başlığıyla yaptığı açıklama şöyle:
 
"Karakola gittiğimde davulcunun annesi benden ve ağabeyimden şikayetçi olmuş. Ben ve ağabeyim ile beraberimizdeki 5 kişi daha davulcunun evini basmışız, onları tehdit etmişiz, hakaret etmişiz. Davulcunun annesi davacıymış bizden, cezalandırmamızı istemiş. Ne tuhaftır ki söylediği tarihte ben İstanbul'daydım. Tutturamamış, elimde biletlerim gidiş dönüş olmak üzere var. Şahit tutmuş ispatlamak için. Yani elimde biletlerim olmasa, gittiğim yerdeki insanlar 'Servet Evli bizim yanımızdaydı o tarihte' dememiş olsalar, 'haneye tecavüz, hakaret ve tehdit'den yargılanacağım."
 
Servet Evli, kendilerinin cezaevine atılması için yalan ve iftiralara başvurulduğunu iddia ederek, "Bu sefer elimde deliller vardı ceza almaktan kurtuldum. Peki ya olmadığı zaman?" diyerek tepkisini dile getirdi.
 
Sürekli tehditler aldığını ileri süren Servet Evli, tehditler nedeniyle eşini İstanbul'a, çocuğunu ise ayrı bir yere gönderdiğini belirterek, "Bölündük. Hayatımız alt üst oldu. Yine de direneceğim. Burası kimsenin malı değil, hepimizin yurdu. Kimse benden fazla vergi vermiyor, kimse benden fazla askerlik yapmadı. Aleviyim, Kürdüm ve buradayım. Kimsenin yüreği benimkinden fazlada değil" ifadelerini kullandı.

DHA