"Suriye bombalı saldırılarda uzman"

İngiltere eski Dışişleri Bakanı Jack Straw, Lübnan Başbakanı Refik Hariri'nin uğradığı suikasti hatırlatarak, Suriye’nin bombalı saldırılarda uzman olduğunu söyledi.

14 Mayıs 2013 Salı 21:14 tarihinde eklendi.

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı'nın (TEPAV) Ankara’da düzenlediği 'Türkiye ve AB: Hasta Adam Ayaklandı' toplantısının konuğu Jack Straw oldu. Straw, Reyhanlı'da düzenlenen bombalı saldırılara üzüldüğünü belirterek, saldırıların Suriye rejim yanlıları tarafından yapıldığını gösteren işaretler bulunduğunu anlattı. Lübnan Başbakanı Refik Hariri'nin uğradığı suikasti hatırlatan Straw, Suriye’nin Hariri suikastinde de görüldüğü üzere bombalı saldırılarda uzman olduğunu dile getirdi.

“TÜRKİYE’NİN AB ÜYELİĞİ MÜSLÜMAN OLDUĞU İÇİN GECİKTİ”

İngiltere eski Dışişleri Bakanı Straw, Türkiye'nin Müslüman bir ülke olmasının, Avrupa Birliği (AB) üyeliğinin önündeki en büyük engel olduğunu belirtti.

İngiltere'nin desteğine karşın 2005 yılında Fransa, Almanya ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin tutumu nedeniyle Türkiye'nin AB üyelik sürecinin engellendiğini ifade eden Straw, ancak Türkiye’nin sonrasında her alanda büyük mesafe katettiğini aktardı. Straw, Türkiye’nin AB üyeliğinin gecikmesinin temelinde coğrafi konumu ve sınırları değil, Müslüman bir ülke olmasının yattığını dile getirdi. Straw, eğer öyle olsaydı Malta'nın ya da Kıbrıs Rum Kesimi'nin üyeliğinin de imkansız olacağına işaret etti.


CİHAN