Suriye ordusu Hama'da

Muhaliflerin iki kalesine yönelik Suriye güçlerinin başlattığı operasyonda en az bir sivil öldü.

Suriye ordusu Hamada
11 Temmuz 2011 Pazartesi 14:34 tarihinde eklendi, 2.556 kez okundu.

 

Suriye güçlerinin dün gece Humus ve Hama kentlerinde baskınlar düzenledikleri bildirildi. Görgü tanıkları, Suriye güçlerinin tanklar ve zırhlı araçlar desteğinde, ülkenin üçüncü büyük kenti Humus'ta dün gece başlattıkları baskında en az 1 sivilin öldüğünü, 20'sinin yaralandığını belirtti.
 
Kent sakinleri, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın eşi Esma'nın doğduğu kent olan Humus'taki operasyonun, Esad'a yönelik muhalefeti kırmak amacıyla 2 ay önce konuşlandırılan askerlerin şimdiye kadar kentte düzenledikleri en şiddetli baskın olduğunu kaydetti.
 
Kente bağlı Bab Sba ilçesinden kendini İyad olarak tanıtan bir öğretim üyesi, "Askeri operasyonlar ve evlere girerek insanların gözaltına alınması, protesto gösterilerinin ardından olağan bir durum haline gelmişti, ancak bu sefer kentin büyük semtlerinde silah sesleri bütün gece susmadı" diye konuştu.
 
Suriye insan hakları örgütünden yapılan açıklamada da zırhlı araçlardan nüfusun yoğun bulunduğu semtlerde gece boyunca makineli tüfek ateşi açıldığı, çok sayıda kişinin tutuklandığı bildirildi.
 
HAMA’DAN SİLAH SESLERİ 
Humus kentinin 50 kilometre kuzeyindeki Hama kentinde de Suriye güçlerinin baskınlar düzenledikleri belirtildi. Kentteki eylemciler askerlerin evlere girerek tutuklamalar yaptıklarını ve kentten silah sesleri geldiğini kaydetti.