Suriye sınırında iftar yemeği

Suriye'nin Haseki kentine bağlı PKK'nın bu ülkedeki kolu olan PYD kontrolündeki Rasulayn İlçesi'nde, günlerdir süren çatışmalar nedeniyle tedirginliğin hakim olduğu Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nde, sınırın sıfır noktasında 150 kişiye iftar yemeği verildi.

Suriye sınırında iftar yemeği
30 Temmuz 2013 Salı 22:33 tarihinde eklendi.
Suriye'nin Rasulayn İlçesi'nde geçen 16 Temmuzda El Nusra ile PYD güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışmalarda seken mermiler nedeniyle Ceylanpınar'da 3 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.

Çatışmaların ardından Rasulayn'daki kontrolü PYD güçleri ele geçirirken, sınır hattında güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Günlerdir tedirginliğin hakim olduğu Ceylanpınar'da, sınırın sıfır noktasında Tarım İş Sendikası tarafından 150 kişiye iftar daveti verildi. Öğretmenevi bahçesindeki iftar yemeğine; sendika üyeleri ve sıfır noktasında görev yapan gazeteciler katıldı.

Akşam ezanının okunmasıyla açılan iftarın ardından konuşan Tarım İş Sendikası Şube Başkanı Nevzat Yıldırım, "Tarım-İş Sendikası olarak sınırda verdiğimiz iftarın tabiki bir anlamı vardır. Son 20 gündür Ceylanpınar'da çok sıkıntılı ve sancılı bir dönem yaşıyoruz. Bu sancılı dönemde insanlarımızla bir araya gelmek sıkıntılarımızı paylaşmak istedik.

Burada 3 kişi hayatını kaybetti. Burada iftarımızı açmanın nedeni Ceylanpınar'ımızın her ne olursa olsun ve şartlar ne olursa olsun sürekli sağduyulu davranacaktır. Burası bizim memleketimiz, aramızda sadece bir tel örgü var. Oradaki de buradaki de bizim akrabalarımız. Burası sınırın sıfır noktası, silah sesleri de duyuluyor burada.

Genel de iftarda top atılır iftar öyle açılır biz burada mermi sesleri altında iftarımızı açmayı düşündük. İnsanlarımıza ben sabırlı olmalarını diliyorum. Bu sıkıntılı sürecin geçeceğini düşünüyorum" dedi.

DHA