Suriye Ulusal Konseyi yarın başkanını seçecek

Suriye'deki rejime muhalif başlıca kuruluş Suriye Ulusal Konseyi, yeni başkanını seçmek ya da Burhan Galyun'un görev süresini uzatmak üzere yarın Doha'da toplanacak.

Suriye Ulusal Konseyi yarın başkanını seçecek
14 Şubat 2012 Salı 21:08 tarihinde eklendi.

Suriye Ulusal Konseyi sözcüsü ve yürütme kurulu üyesi Besma Kodmani Doha'dan telefonla yaptığı açıklamada, başkanlarını seçmek üzere yarın Doha'da toplanacaklarını belirterek, ''Çok sayıda aday var ve bağımsız, dış müdahale olmadan bir karar almak istiyoruz. Bunu bir çalışma grubu temelinde yapmayı ve öyle ya da böyle bir mezhep etiketi olmamasını amaçlıyoruz'' diye konuştu. 
    
Kodmani, Suriye Ulusal Konseyi'nin çalışma kurallarına göre, üç ayda bir başkanlık seçimi yapılacağını söyleyerek, bunun rotasyona göre yapılması gerektiğini, ama istisnalar olabileceğini kaydetti. 
    
Suriye Ulusal Konseyi'nin geçen ekim ayında İstanbul'da kurulmasından bu yana başkanlığını üstlenen ve 30 yılı aşkın süredir Fransa'da sürgünde bulunan ulusal solcu öğretim görevlisi Burhan Galyun'un başkanlığa yeniden seçilmesi kuvvetli bir olasılık olarak görülürken, favori üçlü arasında yine uzun süredir sürgünde bulunan Amerikan Ford Vakfından liberal görüşlü Besma Kodmani ve tarihi muhalif Hristiyan ve eski komünist George Sabra bulunuyor.