Suriye yolundaki uçak yine indirildi

Türk hava sahasını kullanarak Suriye'ye gitmekte olan Ermenistan Havayolları'na ait bir kargo uçağı, planlı olarak Erzurum Havaalanı'na indirildi.

Suriye yolundaki uçak yine indirildi
08 Kasım 2012 Perşembe 08:42 tarihinde eklendi.
Suriye yolundaki Ermenistan’a ait bir kargo uçağı daha Erzurum’a indirildi.
 
Ekim ayının ortalarında, Ermenistan’dan Şam’a giden bir başka kargo uçağı Erzurum Havaalanı'na indirilmiş ve yaklaşık 8 saat süren arama çalışmaları sonunda uçağın gidişine izin verilmişti.
 
Yeni gelişme bu sabah saatlerinde yaşandı ve yine Ermenistan’a ait bir kargo uçağı Erzurum’a indirildi.
 
Uçağın indirilişiyle ilgili ayrıntılar netleşiyor. Türkiye'nin uçağa, Erzurum'a teknik iniş yapması şartıyla geçiş izni verdiği öğrenildi.
 
Edinilen bilgilere göre, Air Armenia Havayolu şirketi, 6 Kasım'da, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne, Erivan- Halep arasında 15 ton gıda yardım maddesi taşıma talebiyle başvurdu.
 
Türk Havacılık Bilgi Yayını'nda ilan edilen kurallar uyarınca, tarifesiz kargo uçaklarının, uçuştan 48 saat önce, sivil havacılık makamlarına başvurup izin almaları gerekiyor.
 
Yükünün insani yardım olduğunu bildiren Ermenistan havayolu şirketi, istendiği takdirde, kargonun kontrolü için teknik iniş yapılabileceğini belirtti. Türkiye de uçağa, Erzurum'a teknik iniş yapması şartıyla izin verdi.
 
Bu arada uçakta, sivil savunmanın biyolojik uzmanlarının da katıldığı aramalar devam ediyor.
 
Öte yandan yine ekim ayı içinde Rusya’dan Suriye’ye giden bir uçak Erzurum’a indirilmiş, Türk makamlarından uçakta askeri mühimmat olduğu açıklaması gelmiş, Rusya ise bunu kabul etmemişti.