Suriye'de akan kan durmuyor

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, ülkenin çeşitli kentlerinde ordunun yönetim karşıtlarına düzenlediği operasyonlarda açtığı ateşte 21 kişinin öldüğünü duyurdu.

Suriyede akan kan durmuyor
31 Mayıs 2012 Perşembe 15:29 tarihinde eklendi, 1.462 kez okundu.

 

Merkezi Londra'da bulunan örgüt, iç kesimlerde yer alan ve uzun zamandır yoğun askeri operasyonların hedefi olan Humus'ta 11, başkent Şam'ın banliyölerinde 4, Deyr-i Zor kentinde 5 ve Halep'te bir kişinin güvenlik güçlerince açılan ateşte yaşamını yitirdiğini belirtti.
     
Bu arada yerel muhaliflerden Ebu Adnan, başta başkent Şam'ın banliyöleri olmak üzere birçok kentte halkın Hula katliamına tepki olarak iş yeri açmama boykotuna katıldığını söyledi. 
     
Operasyonlar nedeniyle bazı kentlerde tüpgaz ve yakıt sıkıntısının baş gösterdiğini ve halkın mutfak tüplerini kara borsadan almak zorunda kaldığını kaydeden Ebu Adnan, ordunun dün Hula ilçesine ağır silahlarla saldırdığını, ilçeyle iletişim kesik olduğundan sağlıklı bilgi almadıklarını ifade etti. 
     
Humus ve çevre ilçelerinin operasyonlarda büyük zarar gördüğünü anlatan Ebu Adnan, kentin bazı semtlerinde evlerin operasyonlar esnasında açılan tank ateşinde yıkıldığını, bazılarında yangın çıktığını aktardı. 
     
Humus'un çevre ilçelerinden en çok Rastan'ın operasyonlarda zarar gördüğünü anlatan Ebu Adnan, "Ülkede operasyonların bir an önce bitmesi en büyük arzumuzdur" dedi.