Suriye'de bombalı saldırı: 7 kişi öldü, 27 yaralı

Suriye'nin Halep şehrine bağlı Carablus ilçesinde iddialara göre Irak Şam İslam Devleti Örgütü tarafından bomba yüklü araç patlatıldı.

15 Ocak 2014 Çarşamba 18:21 tarihinde eklendi.

Sivillerin bulunduğu bölgede gerçekleştirilen eylem sonrasında ilk bilgilere göre 7 kişi öldü, 27 kişi de yaralandı. Yaralılar, Gaziantep’teki çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.

Irak Şam İslam Devleti kontrolünde olan ve İslami Cephesi’nin kuşatması sonucu yaklaşık 4 gündür büyük çatışmaların yaşandığı Carablus’ta bugün büyük bir patlama yaşandı. Kuşatma altına giren Irak Şam İslam Devleti Örgütü üyelerinin bir kamyonete yükledikleri bombayı sivillerin bulunduğu bir noktada patlattığı öğrenilirken, ilk bilgilere göre 7 kişi öldü, 27 kişi de yaralandı.

Patlamanın ardından, yaralılar Karkamış Sınır Kapısı’na getirildi ve Nizip ve Gaziantep’teki hastanelere taşındı. Gaziantep’te Ersin Arslan Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan Muhammed İsa, yaşadığı büyük bir şoku anlattı. Bomba yüklü bir kamyonetin çatışmaların sürdüğü bölgede patladığını anlatan İsa, “Benim evim patlamanın olduğu yere biraz uzak. Sesleri duyunca olay yerine gittik. Sonra da bir kamyonet geldi ve bomba patladı. Çok sayıda insan öldü.” dedi. İsa, patlamayı Irak Şam İslam Devleti Örgütü’nün gerçekleştirdiğini öne sürdü.

Patlamanın sesi, Karkamış’tan da duyulurken, sınırda güvenlik önlemleri artırıldı.


CİHAN