Suriye'de cumhurbaşkanlığına ilk aday Komünist Partisi'nden

Suriye'de 3 Haziran’da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine il aday Komünist Partisi'nden geldi. Beşşar Esed’in adaylığını açıklanması beklenirken, ilk başvuruyu Komünist Partisi milletvekili Mahir Abdülhafız Haccar yaptı.

Suriyede cumhurbaşkanlığına ilk aday Komünist Partisinden
24 Nisan 2014 Perşembe 14:41 tarihinde eklendi.
Suriye Halk Meclisi Başkanı Muhammed Cihad el Lahham, Haccar’ın Yüksek Anayasa Mahkemesine adaylık için gerekli tüm belgelerle başvurduğunu ve talebinin kayıtlara alındığını söyledi.
 
Lahham ayrıca, Haccar’ın anayasa gereğince halk meclisinden adaylığının onaylanması için meclise de başvuru dilekçesi sunduğunu belirtti.
 
1968 Halep doğumlu Haccar; Halep Üniversitesi Edebiyat ve İnsani Bilimler Fakültesi'nden dil bilimlerinde yüksek lisans yaptı.
 
1984 yılında Suriye Komünist Partisine katılan Hacca, uzun yıllar Halep Üniversitesi’nde Komünist Hareketi’nin liderliğini üstlendi. 2007 yılında parlamento seçimlerini kaybeden Haccar, 2012 yılında Değişim ve Kurtuluş Halk Cephesinden yeniden aday oldu. Haccar 2012 seçimlerinde Halep milletvekilleri listesinde ikinci sırada yer aldı. 
 
Haccar’ın başvurusu Esed yönetiminin cumhurbaşkanlığı seçimlerine meşrutiyet kazandırmaya yönelik bir hamle olarak değerlendiriyor. 

CİHAN