"Suriye'de kazanan insanlık olacak"

Suriye konusunda çok mesai harcadıklarını belirten Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin,"Bu tusunami geçip de uzun vadeli baktığımız zaman kazanan insanlık olacak." dedi.

Suriyede kazanan insanlık olacak
06 Eylül 2013 Cuma 18:00 tarihinde eklendi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, üç günlük Gaziantep gezisinin ikinci gününde Karkamış ilçesinde vatandaşlarla değerlendirme toplantısına katıldı.

Türkiye ile Suriye arasında çok büyük projeler başladığı dönemde Suriye'deki olayların patlak verdiğine dikkat çeken Bakan Fatma Şahin, i, kanın, gözyaşının ve şiddetin bitmesi yönünde çok büyük bir mesailer harcadıklarını ifade etti. Bakan Şahin, "Çok büyük bir gayret gösterdik. Zulüm olmasın buradaki komşularımız, akrabalarımız, kardeşlerimiz sıkıntı yaşamasın diye. Ama orada yıllardır devam eden bir dikta rejimi, bir Baas rejiminin getirdiği halka üstten bakan ve halkın istediği reformları yapmayan anlayış en son bu hale getirdi." diye konuştu.

"BİZ BAŞTAN BERİ İLKELİ BİR SİYASET YAPTIK"

'Zulümle abat olunmaz' diyen Şahin, bu sürecin biteceğine inandıklarını vurguladı. Şahin, "İnşallah kısa bir sürede bitmesi, Suriye'ye huzurun barışın gelmesi bizim en büyük temennimiz. Onun için de uluslararası hukuk, uluslararası toplum nazarında burada ölen, öldürülen kardeşlerimizin müdafaasını yapıyoruz. Biz baştan beri ilkeli bir siyaset yaptık.

Kendi insanımız için nasıl bakıyorsak, bütün insanlık için de aynı şekilde baktık. Aynı doğruyu her noktada söyledik. Kapılar ardında ne söylediysek, kapılar dışında da aynı şeyi söyledik. Bu tusunami geçip de uzun vadeli baktığımız zaman kazanan insanlık olacak. Kazanan bizin şuan ki duruşumuz olacak. o yüzden hiç kimsenin endişesi olmasın.En büyük terazi vicdanımız." açıklamalarına yer verdi.

Komşuda yangın varken hiç bir şey yokmuş gibi 'benim çıkarım neyi gerektiriyor diyemeyiz' diyen Şahin, Suriye konusunda şunları kaydetti: "İnancımız da kültürümüz de milletimizin hassasiyeti de bu şekilde. Allah'ın izni ile bu sürekli devam etmeyecek.

Bittiği zaman da şuna inanıyorum, Suriye'nin yeniden inşasında buralar korkunç bir şekilde değişim ve gelişim gösterecek. O yüzden biz işimizi yapalım. İşte o yüzden gümrük devam etmeli. O yüzden Antik Kent devam etmeli. Hiç kimsenin ümitsizliğe düşme hakkı yok."

2014'te yapılması planlanan çalışmalara dikkat çeken Şahin, ihtiyacı olana daha çok hizmet getirecek şekilde çalışmalara hız vereceklerini sözlerine ekledi. Bakan Şahin konuşmasının ardından vatandaşların sorunlarını dinledi.


CİHAN